Általános 2021. 07. 15. csütörtök, 07:10
182950328-940182296520767-755317445362758354-n.jpg

Minden nehézség ellenére is jó szezont tudhat maga mögött a Szeged-Csanád-Grosics Akadémia gyulai, U12-es együttese, mely a Csongrád megyei U14-es bajnokságban pallérozódott az elmúlt hónapokban. 
A csapatot eredetileg tizenkét mezőnyjátékos és három kapus alkotta, a korábbiakhoz képest új ember nem csatlakozott a kerethez, ellenben ketten is abbahagyták a játékot. Vantara Zoltán edző elmondta, a mögöttünk lévő év legfontosabb feladata az volt, hogy felkészüljenek a nagypályás labdarúgásra, illetve szokják a megnövekedett méreteket és mérkőzésidőt.

- A bajnokságban ugyan akár két évvel idősebbekkel is találkoztunk, a kiírás a 8+1-es felállással és a csökkentett pályamérettel a korosztálynak megfelelő volt.  A bajnokságra két komoly tornával készültünk, mindkettőn neves magyar és külföldi csapatok ellen mérhettük fel, hol tartunk. A bajnokságot szeptember 11-én kezdtük. A 10 csapatos bajnokságból menet közben 2 csapat is visszalépett így 14 mérkőzést játszottunk az idényben. Az ősz kimondottan jól sikerült. 5 győzelemmel és 2 vereséggel mindössze 4 kapott góllal az első helyen telelhettünk. A gyerekek nagyon jól alkalmazkodtak az új helyzethez. Jól használtuk ki a pálya szélességét és mélységét. Védekezésben kevés területet hagytunk, támadásban alapelv volt a két szélső védő belépése. Ebben azért akadtak hibák, ami nem feltétlenül a játékosok technikai vagy taktikai tudása, inkább a fizikai különbségek miatti félelem volt - foglalta össze az őszi eseményeket Vantara Zoltán. 
A tavaszi szezon sajnos már nem sikerült ennyire jól. Ennek több oka is volt. A télen három játékos is elhagyta a csapatot, ebből ketten meghatározó emberek voltak. Az eredmények szempontjából gyengébb tavasz másik oka az volt, hogy több csapat is presztízst csinált az ellenünk lévő meccsekből, és nem az ősszel pályán lévő gyerekekkel álltak ki, hanem a komplett U14-es csapatukkal. Sajnos ezeken a mérkőzéseken a két év korkülönbség kiütközött. Ettől függetlenül ezeken se vallott szégyent a Grosics. 

- Összességében tanulságos évet zártunk. A bajnokság jó alapot adott a következő idényre, ahol már nagypályán kell tovább fejlődnünk - fogalmazott Vantara Zoltán.

 

1156842.jpgMinden edzésen jelen volt

Egyedülálló évet tudhat maga mögött Oláh Csongor - hívta fel a figyelmet Vantara Zoltán edző egyik tanítványára. A Gyomaendrődről Gyulára bejáró fiatalember ugyanis nemhogy nem hiányzott egyetlen meccsről sem, de a csapat valamennyi edzésén is ott volt. Csongort se sérülés, se betegség nem akadályozta, a napi 110 kilométeres távolság megtétele ezen tényezők mellett szinte már eltörpül.