Általános 2021. 05. 10. hétfő, 07:55
petka-imre-622883.jpg

Fontos mérkőzést játszott szombaton a dobogóra kerülés szempontjából a Szeged-Csanád Grosics Akadémia gyulai, U14-es együttese. Kiss János tanítványai a veszélyes szolnokiakat fogadták a Kenyeres (Horváth) - Kovács-Kulcsár (Pribék), Szendi, Mészáros, Kovács Z., Lázár, Csumpilla (Berki), Süle, Orodán, Petka, Mohácsi összeállításban. A találkozó első percétől remekül játszott a Grosics, a fiúk szép támadásokat vezettek, s bár a meccs első időszakában inkább a kapufát döngették, a folytatásban jöttek a gólok is. A félidő hajrájához közeledve Kovács-Kulcsár Ákos és Lázár Ákos három percen belül két találatot ért el, így a szünetben már megnyugtató, kétgólos előnyben volt a csapat. 

A helyzet a második félidőben sem változott, az amúgy jó erőkből álló szolnokiak ezúttal képtelenek voltak ellenállni a gyulai rohamoknak, Petka Imre után Mohácsi Dávid és Berki Olivér is gólt szerzett, így a vége 5-0 lett.

- Az elmúlt mérkőzéshez képest száz százalékos javulást tapasztaltam. A játékosok átérezték, hogy ha ma nem nyerünk, elveszíthetjük a harmadik helyet, és az elejétől a győzelemre törekedtek. A játék képe alapján még több gólt is szerezhettünk volna - értékelt Kiss János vezetőedző, aki Süle, Lázár, Mészáros és Berki játékát emelte ki, Petkát pedig a mezőny legjobbjaként említette.

A képen Petka Imre, aki nagyot játszott a Szolnok ellen.