U8: hasznosan telt a február

A februári hónapban is közel teljes létszámmal edzett a Szeged-Csanád Grosics Akadémia gyulai, U8-as csapata. A gárda edzője, Tóth Dániel elmondta, továbbra is heti két alkalommal zajlottak a tréningek a Göndöcs iskola sportcsarnokában. A gyerekek lelkesen és örömmel járnak edzésekre.

- Folyamatosan gyakorolunk, rengeteg labdás feladatot végeznek a gyerekek. Ez is a célunk, hogy minél labdabiztosabbak legyenek és lehetőleg mindkét lábbal biztonságosan tudják végre hajtani az adott feladatot. Arra törekszünk, hogy mindent a lehető leggyorsabban hajtsanak végre, mindig versenyhelyzetben és nyomás alatt kell teljesíteniük. A munka során fontos szerepet játszik a párharcok kialakítása, a kezdeményező játék, ezeket kisjátékokon keresztül gyakorolják. Az egy-egy vagy kettő-egy elleni játékokat úgy szervezzük meg, hogy gyorsan kell dönteni, és végrehajtani a gyakorlatot. Mérkőzésjátékban már nagyon sok mindent viszont látunk azon elemek közül, melyeket gyakorlunk - mondta Tóth Dániel.

A Grosics nemrég a Gyulasport ellen játszott egy jó iramú edzőmérkőzést, ami nagyon hasznos volt. - Sok pozitív visszajelzést láttam az edzésen gyakoroltakról valamint az esetleges hiányosságokról is pontosabb képet kaptam - fogalmazott a szakember. 

A jobb idő közeledtével a gyerekek hamarosan újra kimennek az akadémiára és ott tartják az edzéseket heti három alkalommal, így még több idő jut a gyakorlásra. A csapatból nem távozott senki, viszont valószínű, hogy lesznek még új gyerekek a csapatban.

A csapat tagjai: Balogh Attila, Bereczki Igor, Borota Adrian, Bucsai Ármin, Efthymiadis Ioannis, Komlósi Benedek, Kovács Zsombor, Lázár István, Nyúl Tamás, Ondrejó Ádám, Pap Zalán, Petrusán Milán, Semjéni Gergő, Szigeti Kevin, Sztojka Krisztofer, Tollas Bence, Tóth Marcell.