Általános 2021. 01. 13. szerda, 14:37
kiss-janos.jpg
Hétfőn és kedden a Szeged-Csanád Grosics Akadémia gyulai telephelyén is megkezdődött a felkészülés a tavaszi szezonra. - Mindenki nagy izgalommal várta, hogy kinyíljanak az akadémia kapui, mindez a megjelentek létszámán is tetten érhető volt. Az U14 és az U15 közös edzésén több, mint harmincan voltunk, vagyis ki voltak éhezve a gyerekek a futballra - mondta Kiss János, a gyulai részleg szakmai vezetője.

A nagyobbak az akadémián, a kisebbek pedig a sportcsarnokban tartják a foglalkozásokat.

- Nagy feladat előtt állunk, hiszen a nagypályán játszó csapatok ősszel elmaradt mérkőzéseit pótolni kell, ez pedig nem lesz könnyű feladat. Január 30-án már kezdünk, így három hét áll előttünk. Vegyes felkészülést terveztünk, ennek vannak buktatói, de az idő rövidsége miatt ez lehet a legcélravezetőbb. Heti öt tréning mellett egy meccset fogunk játszani - fogalmazott Kiss János. A két érintett korosztály számára nemcsak a felkészülés, hanem maga a bajnokság sem lesz könnyű, hiszen nem kevesebb, mint tizennyolc meccset kell lejátszaniuk, ezért nem lesznek ritkák a szerdai meccsek sem.

Kiss János szavaiból kiderült, minden korosztály számára szeretnének játékosokat igazolni, de egyelőre még nem érkeztek új emberek.