Általános 2020. 12. 29. kedd, 14:42
grosicsu10-1.jpg

Hasznos és sok szempontból előremutató féléven van túl U10-es együttesünk, mely Kádár László vezetésével végezte a munkát az elmúlt hónapokban. Bár az ismert okok miatt ez a szezon is csonka lett, hiszen az utolsó Bozsik program elmaradt, de a játékosok és persze a szülők pozitív hozzáállását mi sem mutatja jobban, minthogy 2020 utolsó, szigorú egészségügyi intézkedések között megtartott edzésein is közel teljes létszámban vett részt a társaság. 

- Én amolyan tanuló félévként tekintek erre az időszakra, és úgy vélem, a következő is az lesz. Nagyobb pályán játszunk, több futásra van szükség, több meccsen kellett helytállni, vagyis jóval nagyobb terhelés érte a fiúkat. A tornákon húsz perces meccseket játszottunk, rövid időn belül ötször kellett pályára lépnünk, és sohasem tudtunk teljes kerettel részt venni ezeken. Arattunk szép győzelmeket, de a csapat egy idő után rendszerint elfáradt. Mindenesetre pozitív visszaigazolásnak tartom, hogy a szülők azt mondták, jó nézni a gyerekeket a pályán - mondta a szakember. Kádár László kiemelte, a fiúk sokat fejlődtek technikailag, de az erőnlét is fontos, így erre nagy hangsúlyt fektetnek. A felkészülésben sokat segített Fülöp Tamás, akivel jól sikerült közös tréningeket tartottak. Túlzás nélkül állítható, hogy a gyerekek őt is megszerették. Alakul a gárda önbizalma is, ez pedig kimondottan biztató a jövőre nézve. 

Hogy a téli szünet se teljen haszontalanul, a gyerekek erősítő és labdás gyakorlatokat végezhetnek otthon.

vass-daniel.jpgÚj eszköz segít a hallássérült játékosnak

Különleges zajszűrő, bluetooth-os hallókészüléket kapott a csapat hallássérült játékosa, Vass Dániel. Így tulajdonképpen akadálymentessé vált a kommunikáció a játékos és az edző között még a mérkőzéseken is. A fiatal tehetség édesapja, Vass Zoltán, a Szeged-Csanádi Egyházmegye Toronyirány magazinjának azt mondta, az új eszköz nemcsak a tanulásban segíti Danit, hanem a pályán is, mivel tisztán érti az elhangzott utasításokat, és láthatóan felszabadultabban mozog. Kádár László edző szerint a fiú nemcsak technikás és gyors, hanem nagyszerű térlátással is bír, a hozzáállása pedig példás.