Általános 2020. 12. 24. csütörtök, 12:03
received-238189320921839.jpeg

Remekül szerepelt a Csongrád-Csanád megyei U14-es bajnokság "B" csoportjában a Szeged-Csanád Grosics Akadémia gyulai, U12-es együttese. Vantara Zoltán tanítványai az eredetileg tíz csapatos mezőnyben végül hét találkozót játszottak le, ötöt megnyertek, kettőn pedig vereséget szenvedtek, az idősebb játékosokat felvonultató mezőnyben ők kapták a legkevesebb gólt, és ők bírnak a legjobb gólkülönbséggel is, nem mellesleg pedig a második helyen végeztek a csonka őszi szezon végén. 

- Tizenöten kezdtük meg a felkészülést, a tavalyi csapatból ketten morzsolódtak le. Békésben nem indulhattunk, így a Csongrád megyei bajnokságban próbáltuk ki magunkat. Az elsődleges célok között szerepelt, hogy a gyerekek szokják a nagyobb pályaméretet, és minél jobban felkészüljenek a nagy pályára, hiszen jövőre már akár így is játszhatnak. Az idény során hellyel-közzel mindenki posztját sikerült megtalálnunk. A 4-3-1-es játékrendszert próbáltuk megvalósítani, ez áll a legközelebb a későbbi 4-3-3-hoz. Ahogy telt az idő, mindez egyre jobban ment, noha voltak hullámvölgyek - értékelt Vantara Zoltán. 

A gárda edzője kiemelte, a győzelmek után érezhető volt, hogy az ellenfelek egyre komolyabban vették a fiatal csapatot, ellenünk több alkalommal is az U14-es csapatokból játszattak vissza játékosokat azok a klubok, ahol egyébként szintén fiatalabbak szerepeltek. Alapvetően ez is közrejátszott abban, hogy a fiúk végül két izgalmas és szoros meccsen vereséget szenvedtek. Alényegen persze ez sem változtatott, mert az elsődleges szempont itt sem az eredmény volt, hanem a fejlődés. 

- Végig jó volt az edzéslátogatottság, az elmúlt fél évben nemcsak rutinosabbak lettünk, hanem minden területen fejlődtünk, ugyanakkor látnunk kell a hiányosságokat is, fizikailag sokat kell erősödnünk. Összességében elégedett vagyok, és remélem, hogy ez a keret együtt marad, mi együtt szeretnénk tartani! Boldog karácsonyt kívánok mindenkinek! - fogalmazott a szakember. 

A gyerekek a szünetre is kaptak feladatokat, a futás mellett leginkább erősítő gyakorlatokat kell végezniük.