Általános 2020. 12. 14. hétfő, 12:49
kiss-janos.jpg

A vírus első hullámát követő enyhítések után a megfelelő mederben folytak az események a Szeged-Csanád Grosics Akadémia gyulai telephelyén. Csapataink sorra játszották a bajnoki mérkőzéseket, vettek részt a bozsikos programokon és a különböző tornákon, melyek közül nem egy nemzetközi volt. Késő ősszel, a járvány erősödésével párhuzamosan szűkültek a lehetőségek, több korosztály meccsei elmaradtak, ezeket majd csak jövőre pótolják. - A szakmai program megvalósítása a 7-12 éves korosztályok számára a kialakított periodizáció alapján történt, hogy Szegeden és Gyulán ugyanazt tanulják a gyerekek a megfelelően képzett szakemberek vezetésével. A 12-15-ös korosztályok jól szerepeltek a saját bajnokságukban, hiszen az U15 a második, az U14 a harmadik lett, az U12 pedig szintén másodikként zárta a csonka félévet - mondta Kiss János. A szakember szavaiból kiderült, az elmúlt félévben elvégzett munka az utolsó három hetet nem számítva teljes értékűnek mondható, a járvány miatti szigorításokat követően az új szabályok által engedett keretek között folyt zajlottak az edzések. 

A gyulai telephely szakmai vezetője kiemelte, a nagy átalakítás után megpróbálták növelni a gyermeklétszámot, erre elsősorban nyáron volt lehetőség. - A második félév fő feladatai közé tartozik majd, hogy toborzókat tartsunk, még vonzóbbá tegyük a Grosics Akadémiát a környék tehetséges fiataljai számára, és új játékosokat igazoljunk a meglévő korosztályokba. Amint a járványügyi rendelkezések megengedik, az óvodákban is szeretnénk folytatni a munkát. Külön öröm, hogy az U15-ből a folyamatosan jó teljesítményt nyújtó játékosok a következő bajnoki évet Szegeden, az NB II-es együttesben kezdhetik - beszélt a következő időszak feladatairól Kiss János. 

- Az elkövetkező időszakban a szegedi és a gyulai rendszerben is fejlesztések és átszervezések várhatók. Egészséges, versenyképes körülményeket szeretnénk továbbra is biztosítani munkatársaink és a gyerekek számára - tette hozzá Halász László, a Szeged-Csanád Grosics Akadémia szakmai vezetője. 

A téli szünet után csapataink várhatóan január 11-én kezdik meg a munkát.