U8: sok kihívást tartogat az év

tothdani.jpg
Izgalmas időszakon vannak túl U8-as együttesünk játékosai. A gyerekek egyrészt szeptemberben kezdték meg az iskolát, másrészt pedig a pályán is sok kihívás vár rájuk.

- Sok újdonsággal találkoznak a játékosok ebben az évben - mondta el elöljáróban Tóth Dániel, a csapat edzője. A gyerekek már az öt-öt elleni játékot gyakorolják. Emellett további újdonságot jelent számukra, hogy immár kapus is van.

- Nagyon fogékonyak a kicsik, öröm látni, hogy szeretnek edzésre járni. Hetente háromszor másfél órás tréningen vesznek részt. Emellett Szegeden bozsikos programokon lépünk pályára és szerepelhetünk a Duna Liga küzdelemsorozatában is. Ez utóbbi komoly kihívást jelent, de jó látni, hogy az edzéseken tanultakat igyekeznek a pályán is bemutatni. Nem titok, van bennük egy kis megilletődöttség, ha éppen az MTK vagy a Vasas ellen kell pályára lépni, de a kellő meccsrutin megszerzésével ez idővel elmúlik majd - mondta a szakember. A hétvégi utazások, a hajnali kelés ebben a korban még nem könnyű, de a csapat erős játékosokból áll, akik fegyelmezettek, tudnak küzdeni, és ami legalább ilyen fontos, megkapják a megfelelő szülői támogatást is. Tóth Dániel kiemelte, figyelnek arra, hogy a gyerekek az iskolában is sikeresek legyenek, mert mint fogalmazott, a labdarúgás mellett a tanulás legalább olyan fontos. A munkát a tizenhat tagú csapatnál nem egyedül végzi, Kele Zsolt az egyik héten itt, a másikon az U9-nél "teljesít szolgálatot".