Általános 2020. 10. 17. szombat, 10:05
egri-imre-541023.jpg

Láthatóan nagyon készült a szomszédvárak csatájára a Gyulasport, amely ellen a Kenyeres - Stir, Botta-Dukát, Egri, Pap, Budai, Szilágyi, Zelicskovics, Czégé, Pistritu (Mohácsi), Dékány összeállításban lépett pályára a Szeged-Csanád Grosics Akadémia U15-ös együttese. A hazaiak nagy lendülettel vetették magukat a küzdelembe, s már a második percben meg is szerezték a vezetést. Ezzel új helyzettel találta magát szemben csapatunk, hiszen ebben a bajnoki évben még nem fordult elő olyan, hogy az ellenfél vezetett volna. A gyors gól nem törte meg a fiúkat, a tizedik percben egy pontrúgás után Stir Junior Ramiró elé került a labda, aki tíz méterről úgy lőtt kapura, hogy a kapus ugyan védett, de a labdát már csak a kapuba tudta ütni. Az egyenlítés után is változatos maradt a meccs, a Grosics nem került olyan fölénybe, mint a korábbi meccseken, mert a Gyulasport kifejezetten jól játszott. A félidő hajrája azért újra egyértelműen a miénk volt, előbb a góllövőlistát vezető Egri Imre, majd Szilágyi Tamás talált be.

Mezőnyben kiegyenlített játékot hozott a második játékrész is, de azért a támadások felépítése jobban ment a Grosicsnak és a befejezéseknél is ügyesebbek voltak a támadóink. Ezzel együtt Kenyeres Zsombor sem unatkozott, nem egy esetben bravúrral kellett hárítania. Az ötvenötödik percben újra Egri Imre villant, ezzel már háromgólos előnyben voltunk, ő pedig a tizenkilencedik találatát jegyezte idén. Hamarosan szépített a Gyulasport, de a hajrában még fölényesebbé vált a vendég siker. Öt perccel a vége előtt egy mélységi passz után Botta-Dukát Bálint készítette le a labdát, a 2008-as születésű Mohácsi Dávid pedig szépen helyezett a bal alsó sarokba. Az utolsó percben Budai Dominik megszerezte saját maga szezonbeli tizenötödik találatát, ezzel beállította a 6-2-es végeredményt.

- Igazi presztízsmeccset játszottunk, s bizony meglepett minket az eddigi legjobb játékát mutató, harcias, motivált ellenfél. Mi most csak jó közepes teljesítményt nyújtottunk, ezért lett ilyen szoros a mérkőzés, a játék képe alapján azért megérdemelt győzelmet arattunk. Külön öröm, hogy jól reagáltunk arra, hogy most előnyben volt az ellenfél, hiszen sikerült fordítanunk. Gratulálok mindenkinek, bízom benne, ez jó főpróba volt a következő meccs előtt - nyilatkozott Takács László vezetőedző.

A képen Egri Imre, a góllövőlista éllovasa, aki két góllal terhelte meg a Gyulasport kapuját.