Általános 2020. 10. 11. vasárnap, 16:23
Továbbra is hibátlan a Szeged-Csanád Grosics Akadémia U15-ös együttese. Takács László csapata a hetedik mérkőzését is megnyerte, szombaton a közel sem gyenge Hódmezővásárhely ellen arattak a fiúk 13-1-es győzelmet.

Gyorsan eldöntötte a három pont sorsát a Kenyeres (Lovas) - Stir, Botta-Dukát, Egri, Pap, Budai, Szilágyi, Zelicskovics (Kovács Á.), Czégé, Pistritu (Csumpilla), Dékány összeállítású gyulai egység. Egri Imre két találatával a nyolcadik percben már kétgólos előnyben voltunk, a következő percekben pedig Budai Dominik duplázott, így húsz percen belül olyan előnybe került a hazai csapat, amely a játék képe alapján a kiütéses győzelem árnyékát vetítette előre. A vásárhelyiek ugyan büntetőből betaláltak, de már a szünetben 7-1 volt az állás.
A második félidőben tovább zuhogott a gyulai gólzápor, a végén a fiúk beállították a tizenkét gólos különbségű győzelmi rekordot (a SZEOL ellen 14-2 volt az eredmény). Góljainkat Egri (6), Budai (4), Botta-Dukát (2) és Pap neve mellé jegyezhettük fel.
A Grosics így hétből hét győzelemmel vezeti a bajnokságot, s bár a Békéscsaba 1912 Előre is száz százalékos, ők még csak öt meccset játszottak. Érdekesség, hogy a góllövőlista első öt helyéből hármat a mi játékosaink (Egri, Budai, Botta-Dukát) foglalnak el, az eddig megszerzett 60 gól pedig példa nélkülinek mondható. Mindezen eredmény értékét csak növeli, hogy a Hódmezővásárhely ellen például csak négy, a korosztályába tartozó labdarúgó lépett pályára, a többiek fiatalabbak.

- Le a kalappal a fiúk előtt! Lehet, hogy furcsán hangzik, de egy jó képességű csapat ellen arattunk ilyen különbségű győzelmet úgy, hogy a helyzetek nagy részét kihasználtuk. Sok jó megoldást láttam, míg a múltkor gyakran erőből akartuk megoldani a támadásokat, többször is túl messziről lőve el a labdát, most okosan kijátszottuk a helyzeteket. Ez persze alapkövetelménynek is nevezhető. Jó volt a védekezésünk, igazából már a középpályán megszűrtük az ellenfél támadásainak jelentős részét - nyilatkozott Takács László vezetőedző.


Hozzászólások: