Általános 2020. 09. 13. vasárnap, 19:35
lazar-akos-zalan-605753.jpg

A forduló rangadóját játszották vasárnap délelőtt Kecskeméten, hiszen a mezőny két, egyedüliként százszázalékos együttese csapott össze. A hazaiak a SZEOL ellen 10-0-ás erődemonstrációt tartottak, a Békéscsaba UFC ellen viszont már csak szoros csatában, 4-3-ra nyertek. A Grosics a Törökszentmiklós és a Tiszakécske hálóját is hét-hét góllal terhelte meg, így mindkét gárda bízhatott a jó sorozat folytatásában.

A Szeged-Csanád Grosics Akadémia a Lovas - Kovács-Kulcsár, Czene, Kovács Á. (Gálea), Kovács Z., Lázár, Csumpilla (Kovács Zs.), Süle, Joó, Mohácsi (Pribék), Pistritu összeállításban lépett pályára a vasárnap délelőtti találkozón. Az már a kezdetekkor látszott, hogy a jelentős fizikai fölényben lévő Kecskemét ellen nem lesz könnyű dolguk a fiúknak, viszont biztató volt, hogy játékban, a támadások építésében nem maradtunk el. Ezért is ad okot a bosszankodásra, hogy a hazaiak az első félidőben két olyan gólt szereztek, melyben a mieink vállaltak jelentős szerepet. Ebben az időszakban a gyulai gárda is szerezhetett volna akár két gólt is, de a helyzetek most kimaradtak. 

A második játékrészben is egy tenisz nyelven szólva ki nem kényszerített hiba után ért el újabb találatot a Kecskemét. A 63. percben Lázár Ákos hozta vissza a reményt, amikor egy szép gyulai támadást követően a kapusról kipattanó labdát egy jó csel után a hosszú oldali kapufát érintve talált be. A hajrára viszont teljesen elfáradt a csapat, így nemhogy a felzárkózásra nem volt esély, de szorossá sem sikerült tenni a meccset, a Kecskemét végül 6-1-re nyert.

- Fizikailag felőrölt minket az ellenfél, játékban hellyel-közzel helytálltunk. Dolgozunk tovább, a jövő héten a SZEOL ellen próbálunk javítani - nyilatkozott Kiss János vezetőedző, aki Joó Márton, Kovács-Kulcsár Ákos és Lázár Ákos teljesítményét emelte ki.

A képen Lázár Ákos, aki nagy gólt szerzett a Kecskemét ellen.


Hozzászólások: