Általános 2020. 09. 13. vasárnap, 19:34
1154573.jpg
A SZEOL ellen döntetlent játszott, de a csabai UFC-t simán legyőzte a Kecskemét U15-ös együttese, így túlzás nélkül kijelenthetjük, hogy nem várt könnyű meccs a Szeged-Csanád Grosics Akadémia gyulai gárdájára.

A Kenyeres - Stir, Egri, Petka (Szendi), Pap, Budai, Szilágyi, Zelicskovics (Orodán), Czégé, Dékány, Botta-Dukát összeállítású vendégek önbizalommal telve érkezhettek Kecskemétre, hiszen a Törökszentmiklóson és a Tiszakécskén is átgázoltak az első két fordulóban.  Jól is kezdődött a mérkőzés, mert az ugyan hamar láthatóvá vált, hogy a zömmel idősebb, és így nem kis fizikai fölényben lévő hazaiak jobbak, ha test-test elleni küzdelemre kerül sor, de ezzel együtt az is kiderült, hogy a gyulai fiúk játsszák jobban a futballt. Mezőnyben a Kecskemét alig-alig tudott kibontakozni, leginkább ívelésekkel próbálkoztak, illetve a pontrúgásokban bíztak, de a Kenyeres kapus irányította védelem minden szituációra jól reagált. Az első találatra a 31. percig kellett várni, ekkor a legutóbb is nagy gólt szerző védő, Stir Junior villant, és mintegy 18 méterről, jobb lábbal ragasztott nagy gólt a kapu jobb felső sarkába. 

Remekül kezdődött a második félidő, a 43. percben a lendületből érkező Szilágyi Tamás fejelt a kapuba. A folytatásban is a gyulai együttes akarata érvényesült, a képet csak kicsit árnyalja, hogy a helyzetek jelentős részét nem sikerült értékesítenie a csapatnak. A győzelmet így sem fenyegette veszély, ráadásul a 70. percben Budai Dominik két védő szorításában is képes volt betalálni, így a Grosics teljesen megérdemelten nyert 3-0-ra. Mindez azt is jelenti, hogy Takács László együttese úgy, hogy a szintén hibátlan Békéscsaba csak két meccset játszott, egyelőre az élre állt.

- Kicsit tompábbak voltunk annál, mint amit vártam, de a látottak alapján így is megérdemelt győzelmet arattunk. A helyzetek alapján nagyobb különbséggel is nyerhettünk volna. Az ellenfél ugyan fizikailag erősebb volt, de játékban felülmúltuk őket, végig mi irányítottuk a mérkőzést. Gratulálok mindenkinek, jó játékkal megérdemelt győzelmet arattunk - mondta Takács László vezetőedző.

A képen Kenyeres Zsombor, aki jól irányította a kapott gól nélkül záró grosicsos védelmet.


Hozzászólások: