Általános 2020. 09. 12. szombat, 11:11
received-238189320921839.jpeg
Nagyszerűen sikerült a Szeged-Csanád Grosics Akadémia U12-es, gyulai együttesének bemutatkozása a Csongrád megyei, U14-es bajnokságban. A péntek késő délután rendezett találkozón csapatunk 7-0-ás sikert könyvelhetett el.

Pál - Moldván, Oláh, Pocsai, Frankó, Beliczai, Erdei, Dani A., Hidvégi: ebben az összeállításban kezdtek a fiúk az akadémia centerpályáján megrendezett mérkőzésen, csereként Dani N., Müller, Nagy Z., Petőházi és Ottlakán kapott lehetőséget. Az ellenfél az a Tiszasziget volt, amely ránézésre erős fizikai fölényben volt, ám a pályán már egyértelműen a mieink akarata érvényesült. Az első gólra csupán az ötödik percig kellett várni, ekkor Moldván Krisztián köszönt be. A vendégek a folytatásban is csak elvétve jutottak el a kapunkig, a mezőnyben a fiatalabb, kisebb termetű gyulai fiúk bátran vállalták az ütközéseket, és egymás után vezették a támadásokat. A következő gólra a 23. percig kellett várni, az előnyt ekkor Dani Andor duplázta meg.

A második félidőben a fáradó Tiszasziget ellen még nagyobb fölényben futballozott a Grosics az igen széles pályán, amelyen a játék a két tizenhatos között, de teljes szélességben tartott. A Grosics ekkor már szinte csak a támadásokkal törődött, az ellenfél ugyanis csak elvétve jutott el a kapunkig. A helyzetek egy részét így sem sikerült kihasználni, de azért sorrendben Erdei Zsombor, Müller Martin, Nagy Zoltán (2), majd Dani Andor is betalált. A 7-0-ás sikerhez a csapat valamennyi tagja hozzátette a magáét, de külön élményt jelentett Frankó Benedek és Beliczai Balázs játéka. Előbbi nagyszerű mélységi passzokkal vétette észre magát, utóbbi pedig balhátvédként játszotta be a pályát.

- Az első félidőben még nem azt játszottuk, amit látni szerettem volna, kapkodtunk, próbáltuk siettetni a támadásokat, és nem is tudtuk megfelelő arányban kihasználni a lehetőségeket. Próbáltuk a teljes pályát bejátszani, ez főleg a bal szélen sikerült, a jobb oldalon valamivel kevésbé voltunk aktívak. Külön öröm, hogy két gól is begyakorolt szöglet kombináció után született. Köszönjük, hogy a centerpályán játszhattunk, óriási öröm volt ez a gyerekeknek és a szülőknek is, akik vastapssal hálálták meg a sikeres bemutatkozást - értékelt Vantara Zoltán vezetőedző.


Hozzászólások: