Általános 2020. 06. 28. vasárnap, 11:15
u14.jpg

Ha csak a tényeket nézzük, a Szeged-Csanád Grosics Akadémia gyulai, U14-es együttese a negyedik helyen végzett az NB II-es bajnokság dél-keleti csoportjában. Kiss János tanítványai tizennégy forduló után harminc pontot gyűjtöttek. A koronavírus járvány miatt félbeszakadt, és be sem fejezett pontvadászat utolsó meccsét március nyolcadikán játszották, vagyis a Tiszakécske elleni, idegenbeli, 4-3-as sikerrel zárták a szezont, bár akkor még ők sem gondolták, hogy az lesz az utolsó találkozójuk. A gárda teljesítményét Kiss János vezetőedző értékelte. 

- Büszke lehetek a csapatra, mert a döntően 2006-os születésű játékosok által alkotott mezőnyben zömmel 2007-esekkel vettük fel a harcot. Kis szerencsével a harmadik helyet megszerezhettük volna, kis hiányérzetem ezért van, de ezt betudhatjuk annak, hogy fiatalok a játékosok. Voltak kiemelkedő meccseink, akadtak bravúrgyőzelmek, több nagyarányú sikert is elkönyvelhettünk, de játszottunk gyengébben is. Az idősebb ellenfelek között a csapat alapvetően annak köszönheti sikerét, hogy nyolcvanöt százalékos volt az edzéslátogatottság. Összességében mindenki dicséretet érdemel, Szilágyi Dávidnak külön is gratulálok a gólkirálysághoz - mondta Kiss János. A gárda a 4-3-3-as játékrendszerben lépett pályára, próbáltak csapat szinten és egyénileg is előrébb lépni.

 

szilagyi-david-33202288.jpgSzilágyi Dávid ontotta a gólokat

Tizenhárom mérkőzésen nem kevesebb, mint harminckét gólig jutott Szilágyi Dávid, ezzel az elképesztő gólérzékenységgel pedig holtversenyben gólkirályi címet szerzett. Egy meccset kihagyott az U14-ben, igaz, az eggyel idősebbek között pályára lépett a Tiszakécske elleni bajnokin, és ott is betalált kétszer. A legtöbb gólt a Makó elleni nyitómeccsen érte el (6), ezen a mérkőzésen tizenhatot rámolt be ellenfelének a Grosics. Dávid alaposan megszórta a Tiszakécskét és az Orosházát is (5-5), de különösen értékes a teljesítményében, hogy csak két olyan találkozó volt, amikor nem zörgette meg az ellenfelek hálóját. 

A bajnokság góllövőlistájának éllovasai közé még egy gyulai fiú fért oda, Egri Imre szintén megsüvegelendő teljesítményt nyújtott a maga tizennyolc góljával.

 


Hozzászólások: