Általános 2020. 05. 12. kedd, 18:44
u19.jpg

A körülményekhez képest pozitívak a visszajelzések - mondta elöljáróban Kovács Rudolf, a Szeged-Csanád Grosics Akadémia U19-es együttesének vezetőedzője. Hangsúlyozta, az elmúlt hetekben elvégzett munkát már csak azért sem lehet összevetni a közös, személyes részvételen alapuló gyakorlással, mert ugyan a fizikai, technikai feladatokat el lehet végezni, de taktikáról nem beszélhetünk. Az is igaz, hogy egy profinak készülő játékos esetében már nem kell feltétlenül az edző folyamatos ellenőrzése. 

- Van olyan játékos, aki nagyon komolyan veszi az edzéseket, akár az érettségi mellett is. Ha ebben a helyzetben minden gyakorlatot nem is tudott elvégezni mindenki, azért a többség igyekezett a vizsgák mellett is készülni. Nyilván akad pár olyan játékos is, akik kevésbé vették komolyan a futballt ebben az időszakban - fogalmazott. 

A szakember azt mondta, jó döntésnek tartja, hogy lefújták a bajnokságot, ebben a helyzetben ugyanis már nagyon nehéz lett volna folytatni azt. A játékosok persze továbbra is kapják az edzésterveket, heti rendszerességgel be is kell számolniuk az elvégzett munkáról. Június 15-től aztán kezdődik a vakáció, de erre az is időszakra is készülnek edzéstervek. - A következő időszakra, bármit is hozzon az élet, azt üzenem a játékosoknak, hogy tűzzenek maguk elé magas célokat, és próbálják meg elérni azokat! - fogalmazott a vezetőedző.

Befért a Grosics a mezőny első felébe

A csapat végül 19 forduló után a 8. helyen zárt nyolc győzelemmel, négy döntetlennel és hét vereséggel. - Bánom, hogy így végződött a szezon, jó meccsek vártak volna még ránk. Tavaly azt mondtam, hogy a mezőny első felébe való a Grosics, ez be is jött a nyolcadik hellyel, de ha folytatjuk, akár a negyedik-ötödik pozícióba is odaérhettünk volna. Másfelől viszont, ha azt nézzük, hogy az előttünk végzők közül csak a Nyíregyháza és a Pécs felnőtt csapata nem NB I-es, akkor azt is mondhatom, hogy elégedett vagyok - hangsúlyozta Kovács Rudolf.

 


Hozzászólások: