Riport 2020. 03. 25. szerda, 20:46
kanyo-j.jpg
Egyénileg zajlanak az edzések U17-es csapatunknál is. Kanyó János szavaiból az derült ki, hogy erre a helyzetre egyfajta lehetőségként is lehet tekinteni, és ki kell hozni belőle a legtöbbet.

A Grosics összes csapatát tekintve is az egyik utolsó gólt szerezte Kanyó János, aki a Diósgyőr elleni bravúros, 1-0-ás siker győztes találatát érte el. - Jó pozícióból végezhettünk el szabadrúgást a 47. percben. Láttam, hogy el tudom majd lőni a labdát, kívülről az edzőnk is biztatott. A kapus nem helyezkedett tökéletesen, ez is segített, hogy a hosszú felsőbe tudjak lőni - elevenítette fel a három pontot érő találatot. Azóta a csapat nem léphetett pályára, ám az emlékek felidézésénél fontosabb, hogy mindenki, így a gólszerző Kanyó János is végzi a munkát, csak éppen egyénileg, otthoni környezetben. - Szerencsés helyzetben vagyok, mert Kiskunfélegyházán, családi házban lakunk, így a kertben is tudok gyakorolni. Nem panaszkodhatok, hogy unalmasan telnének a napok, mert az átlagosan hat órát kitevő tanulás mellett jó másfél órát jelentenek az edzések. Furcsa helyzet ez, de megoldható, a tanulás terén az utóbbi időben kicsit rontottam, így most abban bízom, tudok majd javítani a jegyeimen. Az edzések is szokatlanok így, de csinálom, amit kell, és várom, hogy újra együtt lehessünk, és futballozhassunk! - mondta Kanyó János.

A csapat mind a húsz tagja napi rendszerességgel csinálja a leckéket és végzi a személyre szaboott edzésterv alapján az egyéni munkát. Kikity Márió vezetőedző elmondta, a gyerekek nemcsak vele, hanem a kollégiummal és az iskolával is rendszeresen tartják a kapcsolatot, s persze egymás között is működik az információáramlás.

- Többször beszélgettünk már, alapvetően messengeren tartjuk egymással a kapcsolatot. Szó esett többek között a koronavírus járványról is, fontos, hogy mindenki érezze a helyzet súlyát, ez a vírus mindenkire veszélyt jelent, ezzel tisztában kell lenniük. Ezért is beszélgettünk többek között az otthon maradás fontosságáról. Nem tudjuk, meddig tart ez a helyzet, de lényeges, hogy mindenki minél jobban megőrizze a formáját, ezért otthon is végzik a játékosok az előírt gyakorlatokat. Erős kell, hogy legyen a hitünk, ezekben a napokban felértékelődik a fegyelmezettség, reméljük, a körülményekhez képest minél jobb állapotban tér majd vissza mindenki - mondta Kikity Márió vezetőedző.


Hozzászólások: