Riport 2020. 03. 15. vasárnap, 07:44
u17-1.jpg
Élre állhatott volna az utolsó előtti Szeged-Csanád Grosics Akadémia legyőzésével az aranyért küzdő Diósgyőr. A szombati, miskolci találkozó azonban a forduló meglepetését hozta, az egyre inkább magára találó Grosics Kanyó János góljával 1-0-ra nyert.

Jól szállt be a meccsbe a Heckó - Kanyó, Csorba, Csehó, Nagy Torma, Gulyás, Korosztil (Hajdú), Csípai, Ábrahám, Szűcs (Bakró-Nagy), Gyuga összeállítású vendég gárda, mely az első félidőben több helyzetet alakított ki, mint ellenfele. Előbb Csorba Martin ugratta ki Szűcs Zsoltot, ám a kapus védett. Hamarosan Korosztil beadását Csípai lőtte el kapásból, de a lövés mellé ment. Veszélyeztetett a Diósgyőr is, egy bal oldali beadás a kapufán csattant, utána a védelem felszabadított. A játékrész utolsó fontosabb esemény volt, amikor Csorba szerzett labdát, majd a kapu felé közeledve lőtt, de a kapus hárított.

A 47. percben nagy góllal szereztük meg a vezetést. A 18-19 méteres szabadrúgást Kanyó János ballal lőtte a kapu hosszú felső sarkába. Ezután a Grosics átengedte a területet az ellenfélnek, a diósgyőriek gyakran be is szorították a vendégeket a kapu előterébe. A hazaiak főleg pontrúgásokból veszélyeztettek, de a védelmünk állta a sarat, pedig a miskolciak kapufát is lőttek, illetve egyszer a gólvonalról vágta ki a labdát a védelmünk. Maradt azért erő az ellentámadásokra is, egy alkalommal Csípai utolsó passza nem találta meg Szűcsöt, majd a hajrában Bakró-Nagy és Csípai vezette az akciót, ám a diósgyőriek felszabadítottak, így végül 1-0-ra nyertünk.

- Az első félidőben magasan, negyven-ötven méteren védekeztünk, próbáltunk nyomást gyakorolni az ellenfélre. Több helyzetet kialakítottunk, több támadást vezettünk, mint a Paks ellen, de nem voltunk elég labdabiztosak. A második félidőben gyors góllal nyitottunk, visszaálltunk, és kontrákra játszottunk. A meccs miatt mindkét csapat elismerést érdemel, mi úgy küzdöttünk, mint a bajnokok. Az utóbbi két meccsen négy gólt szereztünk, és nem kaptunk egyet sem. A találkozó előtt azt mondtam a játékosoknak, amíg dobog a szívünk, addig küzdünk! Ehhez tartották magukat! - nyilatkozott Kikity Márió vezetőedző.


Hozzászólások: