Általános 2020. 01. 23. csütörtök, 13:35
t-szentmiklos-csapatkep.jpg
Szépen szerepelt a nyolccsapatos, törökszentmiklósi teremtornán U12-es együttesünk. Vantara Zoltán tanítványai egészen a döntőig meneteltek, s ott is csak az utolsó másodpercben kapott góllal szenvedtek vereséget.

Két négyes csoportba sorolták a mezőnyt a szervezők, a Grosics az UFC Kecskemét, a házigazda Törökszentmiklós és a jászberényi Tehetség SE csapatával került egy kvartettbe. Az első meccs, a Bács-Kiskun megyei gárda ellen aligha kezdődhetett volna rosszabbul. Mintegy öt másodperc elteltével már az ellenfélnél volt előny, de a folytatásban azért megmutatkozott a két csapat közötti különbség, a gyulai egység végül 4-1-es győzelmet aratott. Többgólos diadalt ígért - legalábbis a játék képe alapján - a házigazdák elleni meccs, a helyzeteink azonban javarészt kimaradtak, így meg kellett elégednünk az egy ponttal. Sikerült viszont gólkülönbséget javítani a szerényebb képességű jászberényiek ellen, a megszerzett hét pont pedig azt jelentette, hogy a fiúk a csoport élén végezve az elődöntőben a másik csoport második helyezettjével csaptak össze.

A szolnoki Szanda Focisuli kemény ellenfélnek bizonyult, egy szerencsés találattal ráadásul a vezetést is megszerezték. A fiúkban azonban volt erő nemcsak az egyenlítéshez, hanem a fordításhoz is, így a döntőben a Békéscsaba ellen léphettek pályára. Itt mindkét együttes előtt adódtak lehetőségek, bár a mieink talán kissé görcsösebben játszottak a kelleténél. Közel álltunk ahhoz, hogy büntetők döntsenek az aranyérem sorsáról, de a kissé kaotikus végjátékban az utolsó másodpercben a csabaiak betaláltak, így a Grosics a második helyen végzett.

- Gratulálok a gárdának! Mindenhonnan pozitív visszajelzéseket kaptunk a csapat teljesítményéről. A tornán többségében erős ellenfelekkel szemben jó játékot játszottunk, noha elsősorban nem a teremtornákon való jó szereplést tűztük ki célul - értékelt Vantara Zoltán vezetőedző. A szakember elmondta, a következő időszakban elsősorban a nyolc plusz egyes játékra próbálják felkészíteni a csapatot, de kipróbálják a tizenegy a tizenegy elleni játékot is.

t-szentmiklos-legjobb-kapus.jpg

A képen a torna legjobb kapusa, Horváth Zoltán.

A Grosics Akadémia mérkőzései:

  • Kecskemét 4-1, Góllövők: Lázár Á., Kis Z., Kovács-Kulcsár Á. 
  • Törökszentmiklós 1-1, Kovács Zsombor
  • Tehetség SE 7-0, Kovács Zsolt, Kovács Zsombor 2-2, Lázár Á., Mészáros Á., Kis Z.
  • Szanda Focisuli 2-1, Lázár Á., Kovács-Kulcsár Á.
  • Békéscsaba 0-1

 

 

 

 

 


Hozzászólások: