Általános 2020. 01. 12. vasárnap, 18:27
u19.jpg
Hat győzelem, három döntetlen, hat vereség: látszólag kiegyensúlyozott fél éven van túl U19-es csapatunk, a valóság azonban ezzel ellentétes képet mutat. A rossz kezdés után a csapat néha valósággal szárnyalt, és sorra aratta a szebbnél-szebb győzelmeket. A jó sorozat remélhetőleg tavasszal folytatódik.

Túlzás nélkül állíthatjuk, hogy nehezen indult az ősz U19-es együttesünk számára. Utólag persze megállapíthatjuk, hogy az első két fordulóban a két aranyesélyes ellen szenvedtünk vereséget úgy, hogy akár a Pécs, akár a Paks ellen szerezhettünk volna pontot, pontokat. Előbbi ellen a hajráig 0-0-ra állt a meccs, utóbbi ellen pedig két gólos előnyt leadva veszítettünk. A folytatás két elfogadható döntetlent hozott, de a verhetőnek látszó Dunaújváros elleni 1-4 után kezdett kellemetlen lenni a helyzet. A problémát a gárda az addig száz százalékos Nyíregyháza idegenbeli legyőzésével orvosolta, de aztán a Kaposvár és a Vác ellen sem sikerült három pontot szerezni. 

- Nyáron elég sokan távoztak a csapattól, idő kellett ahhoz, hogy összecsiszolódjunk. Nehezen indult a bajnokság, a hatodik-hetedik fordulóig nem volt elég stabil a játékunk - emlékeztetett Kovács Rudolf vezetőedző. 

A folytatás viszont annál eredményesebb volt, az utolsó hét találkozón tizenöt pontot gyűjtött a Grosics. Ebben az időszakban csak a tabella első három helyezettje szerzett nálunk több pontot. A Békéscsaba, a Gyirmót és az UTE elleni győzelmek után Fehérváron egy minimális különbségű vereség következett, de aztán a Budai FC és a ZTE is fejet hajtott a mieink előtt. A vége mondjuk nem lett szép az Újpest FC ellen, de a trend jól láthatóan rajzolódik ki, a kezdeti nehézségek után a csapat magára talált, és szép győzelmeket aratva felküzdötte magát a középmezőnybe, a nyolcadik helyre.

- Előttünk döntően NB I-es klubok csapatai végeztek, mögöttünk zárt a Békéscsaba, a Vác, a Kecskemét. Pontszám tekintetében nincs kitűzött cél, a játékosok fejlődése az első, hogy kihozzuk magunkból a maximumot. Ehhez persze az is kell, hogy a csapat jól szerepeljen. Úgy vélem, az év végén elégedettek lehetünk, ha az első nyolc csapat között végzünk. A játékosoktól azt kérem, higgyenek magunkban, tűzzenek ki magas célokat maguk elé, és tegyenek meg mindent, hogy ezeket elérjék. Bár az biztos, hogy nem fog mindenki a futballból élni, de a kapu nyitva áll a felnőtt csapat felé, mint azt Bitó Martin vagy Orosz Márk példája is mutatja - fogalmazott Kovács Rudolf. 

 

Fiatal kerettel küzdött a Grosics

Ismét fiatal kerettel szerepelt a bajnokságban a Szeged-Csanád Grosics Akadémia, hiszen a huszonkét játékos közül (rajtuk kívül egy ember sérült volt, hárman pedig Szegeden játszottak) tizenketten 2002-es születésűek, vagyis a fiatalabb évjárathoz tartoznak. Két olyan játékos is van, akik az összes mérkőzést végig játszották. Varga Mihály és Szabó Viktor mind a tizenőt mérkőzésen szerepelt. A házi góllövőlistát Bojtos Tamás vezeti hat találattal. Mögötte Kiss Krisztián, Varga Mihály (5-5), Fülöp Krisztián (4) és Vasiljevic Nikola (2) a sorrend.

 


Hozzászólások: