Általános 2020. 01. 05. vasárnap, 19:42
u16.jpg
A nyolcadik helyen zárta az őszt a Szeged-Csanád Grosics Akadémia U16-os együttese a kiemelt NB II-es bajnokságban. A gyulai gárda hét győzelemmel, egy döntetlennel és hét vereséggel stabil középcsapatként vághat neki a tavaszi idénynek.

Két meccsen két vereség, vagy ha kicsit tovább nézünk, akkor négy találkozón három vereség: így indította az évet az U16-os együttesünk, mely a gyengébb kezdés után szépen összeszedte magát. A szép sikereket ugyan időnként az erősebb gárdák elleni, nagyobb vereség követte (DVTK, Nyíregyháza, Fehérvár), összességében azonban sokkal inkább jellemzi a csapat teljesítményét az, hogy nem egy erőn felüli, meglepő sikert ért el a gárda. 

- Ha a szezon elején azt mondja valaki, hogy huszonkét ponttal zárunk, azt mondom, udvariasan fogalmazott, és túloz. Most azt mondom, hogy egy heterogén társaság nagyon komoly munkát végzett, a játékosok partnerek voltak, időnként pedig túl is teljesítettek - értékelt Ioan Patrascu vezetőedző. A szakember hangsúlyozta, sok olyan jó képességű, jól motiválható játékossal dolgozott, akik húzták a többieket is. 

- A keret összetétele, hozzáállása volt a kulcs. Ha a játékosok partnerek, és tudják tartani ezt a tempót, akkor bízhatunk abban, hogy a tavasz is szépen alakul. Ehhez persze jól jönne némi erősítés, amire számítunk is. Ezúton szeretném megköszönni az U15-nek a segítséget, játékosaik jó teljesítményt nyújtottak nálunk - mondta a vezetőedző, aki azért a problémákra is felhívta a figyelmet. - Hazai pályán csak két győzelmet arattunk, a támadó játékunk nem elég hatékony, kevés a labdabiztos, jó játékosunk. Sok szempontból fejlődnünk kell, hazai pályán pedig jóval eredményesebben kell futballoznunk, mert hozzánk látogat a közvetlen riválisok többsége - fogalmazott Ioan Patrascu. A vezetőedző Szász Ágoston, Halász Martin, Buzai Bence, Orcsik Gergely, Megyeri Levente és Herpai Marcell teljesítményét emelte ki.

 

A legjobb csatárok között a védőből támadóvá vált Orcsik Gergely

Tizenkét góllal holtversenyben a hatodik helyen áll a góllövőlistán Orcsik Gergely, aki tavaly kényszerből még a csapat védelmét erősítette, idén azonban eredeti posztján, támadóként tör borsot az ellenfelek orra alá. Mint láthatjuk, nem is eredménytelenül. Erről főleg a dunaújvárosi és a békéscsabai játékosok tudnának mesélni. Előbbieknek ugyanis három, utóbbiaknak négyet vágott. A Grosicsból Nagy Dávid Mihály, Rácz István Dominik és Szász Ágoston jutott négyig, a három gólosok között pedig Ottlakán János neve szerepel.

 


Hozzászólások: