Általános 2019. 12. 28. szombat, 17:51
u15.jpg
Hét győzelem mellett öt alkalommal szenvedett vereséget a mögöttünk lévő bajnoki félévben U15-ös együttesünk. Takács László vezetőedző úgy értékelt, több olyan játékos is van a téli szüntet az ötödik helyen záró keretben, akik minden szempontból fejlődtek.

18-1-es gólaránnyal zárta az első három találkozót a Szeged-Csanád Grosics Akadémia gyulai divíziója, s bár a folytatásban az erősebb ellenfelek jobban feladták a leckét, több olyan együttes is volt, melyeket meggyőző fölénnyel győztek le a fiúk. Persze akadtak olyan találkozók is, melyek nem rólunk szóltak. - A képességek alapján nem szerepeltünk rosszul, de az összkép lehetett volna jobb is, ha többet nyújtanak azok a játékosok, akik még nem rendelkeznek olyan pozitív mentalitással, mint a többség - fogalmazott Takács László. A szakember úgy vélekedett, igazából két meccs miatt lehet hiányérzetünk. Az Orosháza és a SZEOL ellen is egygólos vereséget szenvedett a csapat, ugyanakkor mindkét találkozó nyerhető lett volna kicsit jobb összpontosítással. 

- Azok a játékosok, akik jó mentalitással dolgozták végig az elmúlt hónapokat, minden szempontból fejlődtek. Sok olyan alkalom volt a félév során, amikor beszélgettünk arról, miért fontos, hogy nagyobb teher alatt is igyekezzünk a lehető legtöbbet nyújtani. Ezt többen megértették, de szeretném, ha mindenki felvenné a kesztyűt. Biztató, hogy a hátsó alakzatra és elöl a center Ivanicsra mindig lehetett építeni - mondta a vezetőedző, aki hangsúlyozta, a tavaszi szezonra két-három poszton mindenképpen meg kellene erősíteni az együttest.

 

Nem volt igazán kiemelkedő gólvágója ebben a félévben a gárdának, a bajnokság góllövőlistájának élcsoportjába legalábbis nem fért be senki. Mindezt persze úgy is értelmezhetjük, hogy a csapat támadójátéka nem egy-egy játékos kiemelkedő teljesítményére épült. Budai Dominik és Ivanics Dárius 7-7, Nagy Dávid Mihály 5, Bódi Máriusz és Bóka Benjámin 4-4 találatig jutott. A csapat a lőtt gólokat tekintve (37) a harmadik helyen végzett, megelőzve a 36-ig jutó Szolnokot és Tiszakécskét. Ha a kapott gólokat nézzük, a 19-es mutatóval a gárda a negyedik lett.

 


Hozzászólások: