Riport 2019. 11. 30. szombat, 17:49
racz-istvan-dominik.jpg
Sok helyzetet alakított ki, de végül 1-1-re végzett U16-os együttesünk az ősz utolsó mérkőzésén a ZTE ellen.

A tabellán elfoglalt pozíciók alapján esélyesként lépett pályára a Zalaegerszeg ellen a Wolland - Rácz (Ottlakán), Szász, Farkas (Mátó), Tóth, Herpai, Nagy Dávid Mihály, Megyeri, Orcsik, Mester (Nagy Dávid), Halász összeállítású Grosics a szombat délelőtti, gyulai bajnokin. Jobban kezdtük a találkozót, az ellenfél kapusát már a 9. percben kiállította a játékvezető az Orcsik Gergellyel szembeni, a tizenhatos vonalán kívül történt szabálytalanság miatt. Hamar jött is az első gól, a 19. percben Rácz Dominik mutatott be szép cseleket, majd 10-12 méterről a kapus és a kapufa között, a rövid oldalra leadott lövésével meg is szereztük a vezetést. 

A második félidő első percében Mester csak centikkel csúszott le egy remek beadásról, a nagy gyulai lehetőség után nem sokkal viszont az ellenfél talált be egy szögletet követően. A folytatásban nagy erőket mozgósított a Grosics a győzelem megszerzéséért, a fiúk sok, időnként kimondottan látványos támadást vezettek, azonban az ellenfél kontrái sem voltak veszélytelenek. A végén maradt az 1-1, így a gyulai egység hét győzelem és hét vereség után az év utolsó bajnokiján először játszott döntetlent.

- Jó meccset játszottunk a Zalaegerszeggel. Sok, jó ritmusú támadást vezettünk, de kihagytuk a nagy helyzeteket, igaz, a vendégek kontrái is veszélyesek voltak. Elégedett vagyok a csapat hozzáállásával, nemcsak ezen a mérkőzésen, hanem az egész szezonban. Jár a fiúknak az elismerés és a gratuláció. Hamarosan kezdődik a tavaszi felkészülés, remélem az is legalább olyan jól sikerül, mint az őszi - nyilatkozott Ioan Patrascu vezetőedző.

A képen Rácz István Dominik, aki szép cselek után szerzett pontot érő találatot.


Hozzászólások: