U19: szoros meccs, nagy csata Fehérváron

Kiélezett, végig nyílt mérkőzésen 1-0-ás vereséget szenvedett a Szeged-Csanád Grosics Akadémia a MOL Fehérvár FC ellen.

Két jó formában lévő, felfelé törekvő együttes csapott össze szombaton, Székesfehérváron. A hazaiak legutóbb tíz gólt lőttek a Budai FC-nek, utóbbi öt meccsükből négyet megnyertek. A Grosics a Békéscsaba, a Gyirmót és az UTE legyőzésével lőtt ki a hátsó régióból. A Fehérvár ellen immár az volt a tét, hogy a középmezőny felső részéhez közelítsen a Kertész - Kiss, Krizs (Kovács), Bojtos, Varga, Ovszák (Bohák), Trombola, Lestyán (Vasiljevic), Paublusztig, Szabó, Fülöp összeállítású csapat.

Mindkét gárda nyerni szeretett volna, így nagy lendülettel vetették be magukat a küzdelembe a felek. A hazaiak viszont rendre jól jöttek ki az ütközésekből, párharcokból. Az addig jól záró gyulai védelem a 32. percben adta meg magát, a hazaiak némi szerencsével jutottak vezetéshez. A gól után nem sokkal emberhátrányba kerültek a dunántúliak, így a második játékrészt nagy erőbedobással kezdte a Grosics, a fiúk több nagy lehetőségig eljutottak, beszorítva az ellenfelet. Ezek közül talán Trombola Vilmos kapufája emelkedik ki. A 77. percben egy eladott labda után Fülöpnek nem maradt más választása, mint a szabálytalanság, így ő is idő előtt fejezte be a meccset, melyet a hazai egység 1-0-ra nyert meg.

- Jó csapat ellen léptünk pályára, de több volt ebben a meccsben. A támadókat leszámítva az egész gárdával elégedett vagyok, csatárok nélkül viszont nem lehet nyerni - fogalmazott Kovács Rudolf vezetőedző.