Általános 2019. 11. 06. szerda, 21:26
20191104-153921.jpg
Kapott gól nélkül, kilenc ponttal hozta le legutóbbi három mérkőzését U15-ös csapatunk, vagyis túlzás nélkül kijelenthető, hogy védelmünk erős lábakon állt. E csapatrész két fontos tagja, a kapus Wolland Gergő és a védő Geszner Csongor azt mondta, sok területen kell javulnia a gárda játékának.

- Legutóbb városi rangadót játszott a csapat, s ha most a Gyulasport nem is tartozik az éllovasok közé, veszélyes csapatnak mondhatjuk őket. Mi volt az 5-0-ás győzelem kulcsa?
GCS: - Stabilan védekeztünk, hátul nem nagyon hibáztunk. Támadásban több koncentrációra lesz szükség, mert sok ziccer kimaradt, persze a győzelmünket ez most nem veszélyeztette.
WG: - Egyetértek abban, hogy stabilan védekeztünk, de sok mindenben előrébb kell lépnünk. Nagyobb létszámban kell látogatnunk az edzéseket, nagyobb akarattal kell játszanunk, ha profi futballistának készülünk.

- Ha már ez a téma szóba került, miben kell a csapatnak a leginkább előrébb lépnie?
WG: - Nyilván jót tenne, ha küzdeni kellene azért, hogy valaki a keretbe, vagy legalább a csapatba kerülhessen. Ez nagyobb motivációt jelentene mindenki számára. Javulnunk kell a helyzetek kihasználásában is.
GCS: - Nagyon sokat segítene, ha a támadó szekció védekezése feljavulna, ugyanakkor az is igaz, hogy labdatartásban ügyes a csapat, sokszor szépen, gyorsan jutunk el az ellenfél kapuja elé, és a támadók jól szedegetik össze a felívelt labdákat.

- Az eddigi mérleg hat győzelem és három vereség. Melyik volt a legnehezebb meccs?
WG: - Az Előre ellenit tartom annak. Kaptunk egy korai gólt, ami után teljes összeomlás következett.
GCS: - Én is így látom. Nem mentség, de árnyalja a képet, hogy több sérültünk volt. Ennek ellenére nagyon rossz, akaratgyenge játékot mutattunk, ez mostanra változott.

- Összességében talán mégis inkább pozitív a kép, hiszen a gárda a negyedik helyen áll erős csapatok mögött, és vannak kimondottan szép eredmények és biztató jelek. Milyen célokat tűztetek ki a bajnokság végére?
GCS: - Az eddigiek alapján azt mondom, hogy csak egy kicsivel kell több a folytatásban, és elérhető lesz a dobogó.
WG: - Vannak a bajnokságban erős csapatok, melyek ellen vereséget szenvedtünk ősszel. Mégis úgy látom, jó hozzáállással a Szeged, a Békéscsaba, vagy a Szolnok is verhető.

A képen balról Geszner Csongor és Wolland Gergő.

A felsőoktatásba készülnek

Látszólag messze még az az időszak, amikor a továbbtanuláson kell gondolkodni, de azért nem árt, ha egy labdarúgó is készül arra, hogy bizony egyszer le kell majd érettségizni, esetleg érdemes lehet egy jó szakmát szerezni. Wolland Gergő és Geszner Csongor az iskolában is igyekszik bizonyítani. Gergő legutóbb 4,6-os átlagot produkált a Karácsonyi iskolában, és mint fogalmazott, szeretne majd érettségi után a felsőoktatásban tanulni. Csongor bejárós, hiszen a békéscsabai gépészetibe jár. Azt mondta, otthon, az edzések után mindig tanul egy-másfél órát. Ez fontos lehet majd a főiskolai felvételinél.

 


Hozzászólások: