Általános 2019. 10. 30. szerda, 19:48
lestyan-lionel.jpeg
A Békéscsaba és a Gyirmót legyőzés után a bajnoki címre is esélyes UTE együttese ellen kellett helytállnia U19-es csapatunknak a szerdai, gyulai bajnokin. Kovács Rudolf tanítványai remekül vizsgáztak, és 3-2-re nyertek.

Két remek formában lévő csapat csapott össze szerda délután, az UTE a legutóbbi öt meccsét megnyerte, a Grosics pedig a kezdeti bizonytalanság után egyre inkább magára találva immár harmadik győzelmére készült. Az esélyek persze a vendég lila-fehérek mellett szóltak, hiszen az újpestiek nagy harcban vannak az első helyért, és az is az ő sikerüket valószínűsítette, hogy eddig valamennyi idegenbeli meccsüket megnyerték. A Grosics a Kertész - Krizs (Kovács), Kiss, Bojtos (Bohák), Varga (Ovszák), Lestyán, Vasiljevic (Trombola), Paublusztig, Papp, Szabó, Fülöp összeállításban lépett pályára. 

Ahogy várható volt, többet támadott az UTE, de gólt nem sikerült szerezniük. A Grosics játékában végig benne volt a veszély, a mieink koncentráltan, fegyelmezetten futballoztak. Ennek meg is lett az eredménye, hiszen a félidő derekán hét perc alatt két gólt szerezve küldtük padlóra a vendégeket. Előbb az újpesti szöglet után vezettünk gyors kontrát, melynek végén Bojtos Tamás talált be, majd egy szöglet utáni, begyakorolt figura végén Varga Mihály volt eredményes. 

A kiütöttnek tűnő ellenfél viszont felállt a padlóról, még a szünet előtt egy bal oldali támadást követő visszapassz után megszületett a számukra reményt adó, szépítő gól. 

A 65. percben pedig már jött az egyenlítés, a két belső védő között az újpesti csatár egy hosszú labdával lépett ki, és egalizált. A Grosics erejét mutatja, hogy egy perc múlva ismét nálunk volt az előny, Lestyán Lionel idei első találatát lőtte mintegy húsz méterről. A folytatásban Kiss Krisztián és Bohák Dominik is szerezhetett volna újabb gólt, de két nagy lehetőséget az UTE is elpuskázott, így a végén 3-2-es gyulai győzelem született.

- Játszottunk már az öt legerősebb csapattal, de úgy érzem, közülük is kiemelkedik az UTE. Mi ma jobbak voltunk a váltásoknál, a pontrúgásoknál, ők többet birtokolták a labdát, több sikeres passzuk volt, és sok támadást vezettek. Fizikailag végig bírtuk a meccset, melyen nagy győzelmet arattunk. A fiúk megértették és bebizonyították, hogy munkával bármit el lehet érni, bárkit le lehet győzni. Nagy sikert arattunk, mely önbizalmat adhat a következő időszakra - nyilatkozott Kovács Rudolf vezetőedző.

A képen Lestyán Lionel, aki csapatunk harmadik, győztes gólját szerezte.


Hozzászólások: