Riport 2019. 10. 30. szerda, 19:48
u15-krisztin-dominik-808165.jpg
Egyik csapatunknak sem sikerült pontot rabolnia Székesfehérváron. Az U17 ugyan közel járt ehhez, de végül 2-1-re kikapott, az U16 viszont egy 7-2-es vereséggel zárta le hosszú győzelmi sorozatát a mezőny legerősebb együttese ellen.

Öt győztes meccsel érkezett a Fehérvár otthonába a Szeged-Csanád Grosics Akadémia U16-os együttese, mely a Pallagi - Ottlakán (Mátó), Buzai, Szász, Farkas (Bakó), Tóth, Herpai, Rácz, Megyeri (Morar), Orcsik, Halász összeállításban vette fel a küzdelmet a listavezetővel a szakadó esőben. A hazai gárda hamar igazolta, hogy nem véletlenül áll a tabella élén, a 9. percben már 2-0-ás előnyben voltak. A 22. percben Szász Ágoston mintegy 30 méteres bombagólja jelentette a reményt a felzárkózásra, de a szünetben már újra két gólos hátrányban voltunk. 

A második félidőben is érvényesült a MOL Fehérvár nagyobb tudása. Rácz István Dominik 78. percben szerzett találata, melyet látványos cselek után ért el, már csak a szépségtapaszt jelentette, hiszen az ellenfél 7-2-re nyert.

- El kell ismernünk, hogy egy sokkal jobb csapattal játszottunk, bár a játék képe alapján a gólkülönbséget túlzónak érzem. Sajnos a játékvezető is belenyúlt a mérkőzésbe, és ez nagyban befolyásolta a végeredményt. Talán kellett is már egy ilyen meccs, mert most visszatérhetünk az alapokhoz, és a újra felépíthetjük magunkat - fogalmazott Ioan Patrascu vezetőedző.

Az aranyéremért harcol a MOL Fehérvár az U17-esek között is, így a Heckó - Jakó, Kanyó, Csorba (Csípai), Krisztin, Nagy Torma, Hajdú, Sebestyén, Bokros, Szűcs, Gyuga összeállítású gyulai gárda nem küzdött az esélyesség terhével. A hazai együttes támadólag lépett fel, azonban Muzsnay Zsolt együttese jól reagálta le a helyzetet, az ellentámadásokból pedig tibb igeretes lehetőséget kidolgoztak. Az első gólt mégis a fehérváriak szerezték, az egyik védő hátáról lecsorgó labdát a kapu hosszú oldalába lőtték. A 36. percben jött a megérdemelt egyenlítés, egy labdaszerzés után gyors gyulai kontra futott végig a pályán, a befejezést pedig a 18 méterről a kapuba bombázó Krisztin Dominik vállalta magára. 

A játék képe a második félidőben sem változott, a taktikusan, fegyelmezetten futballozó Grosics megszerezhette volna a vezetést, de ez megint a hazai egységnek sikerült. Egy óra játék után egy váll-váll elleni ütközést követően kaptak szabadrúgást a hazaiak. A lövést Heckó Kirill kiütötte, a kipattanóra viszont jobban reagáltak a fehérváriak. Az utolsó tíz percben teljesen kitámadott a gyulai csapat, de egyenlíteni nem sikerült, így a vége 2-1 lett.

- Jó meccset játszottunk. Felkészültünk arra, hogy az ellenfél letámad majd minket, és megpróbál a kapunk elé szegezni, de ez nem történt meg, a szerzett labdákból pedig veszélyes támadásokat vezettünk. Kettő egy után megpróbáltunk egyenlíteni, sokat tettünk azért, hogy pontot szerezzünk, de ez végül nem sikerült. A feljavult teljesítmény és hozzáállás viszont bizakodásra ad okot a jövőre nézve - értékelt Muzsnay Zsolt vezetőedző.

A képen Krisztin Dominik, aki remek gólt szerzett az U17-esek mérkőzésén.


Hozzászólások: