Riport 2019. 10. 30. szerda, 08:32
1159931.jpg
Nem hagyott kétséget afelől U14-es együttesünk, hogy melyik a jobb csapat, Kiss János tanítványai 6-0-ra győztek a városi rivális Gyulasport ellen.

Az első percektől kezdve nagy fölényben futballozott a Gurzó - Susánszky (Süle), Pistritu, Berki (Patkás), Szendi (Bodnar) Petka, Czégé, Szilágyi, Pap (Orodán), Egri (Varga), Borszéki (Kovács) összeállítású Grosics a kedd délutáni, előrehozott bajnokin. A vendég Gyulasport szinte kizárólag a védekezésre koncentrált. Ennek ellenére már a legelején volt két nagy helyzetünk, de gól ekkor még nem született, sőt, az ellenfél is betalálhatott volna. Az első találatig folyamatos, jelentős nyomás alatt tartottuk a Gyulasportot, a 21. percben aztán megtört a jég, és Szilágyi Dávid révén megszereztük a vezetést. A szünetig meg sem álltunk négyig, hiszen Egri Imre és Pap Botond találatait Szilágyi a 40. percben foglalta keretbe.

A második félidőben a vendégek minden erejüket a védekezésre fordították. Ez olyan értelemben jól sikerült, hogy a félpályát csak egyszer lépték át ebben a játékrészben, egyébként viszont nem, mert a Grosics nagyon sok helyzetet dolgozott ki. Más kérdés, hogy ezek döntő többsége kimaradt. Két gólt azért így is szereztek a fiúk, Szilágyi az 51., Varga Bence pedig a 69. percben villant, így alakult ki a 6-0-ás végeredmény.

- Nagy különbség volt a két csapat között, ugyanakkor az látszott, hogy sok még nekünk a két meccs négy nap alatt. Fáradtak voltunk, sok helyzetet kihagytunk, de győzelmünk így is megérdemelt. Külön örömmel tölt el, hogy az eddig kevesebbet játszók több lehetőséget kaptak - értékelt Kiss János vezetőedző.

A képen Pap Botond, aki a 30. percben három embert elfektetve, 14 méterről bombázott a jobb alsó sarokba.


Hozzászólások: