Fontos tudnivalók a május 29-ei bérmálással kapcsolatban

Már tavaly az iskolában a tanév kezdetén és a Grosics Akadémiának a honlapján is tájékoztattam a fiúkat és szüleiket, hogy lehetőséget adunk azoknak arra, akik még nincsenek megkeresztelve ill. nem voltak elsőáldozók vagy bérmálkozók, hogy részesülhessenek ezekben a szentségekben. Az "Első Katolikus Labdarugó Akadémia Európában" c. cikkben hangsúlyoztam, hogy a fiúknál és a szüleiknél van a döntés, hogy akarnak-e megkeresztelkedni és a további szentségekben részesülni, természetesen az Egyház feltételeit kell betartani, mint például rendszeresen hitoktatásra járni, a vasárnapi szentmisén rendszeresen részt venni.

A hittan órákon folyamatosan kértem a fiúktól, hogy hozzák el a keresztlevelüket. Sajnos nem mindenki teljesítette a kérésemet. Azt is sajnálattal tapasztalom a bérmálással kapcsolatban, hogy a fiúk az információkat nem adják át a szüleiknek, és az otthon töltött hétvégéken sokszor megfeledkeznek elmenni a szentmisére ill. az istentiszteletre. Arra
kérem a kedves szülőket, hogy bátorítsák gyermeküket a szentmiséken, istentiszteleteken való részvételre. Legjobb lenne, ha az egész család együtt venne részt a szentmisén, istentiszteleten.

2011. május 29-én este 18.00 a gyulai Nádi Boldogasszony (Belvárosi) templomban, akik tejesítették a feltételeket, részesülni fognak a bérmálásban. Feltételek: meg van keresztelve, részesült a gyónás és az oltáriszentségben, hitoktatáson részt vett, vasárnaponként jár a szentmisére, törekszik a példamutató magatartásra. A fiúknál a bérmaszülő
én (Róbert atya) szeretnék lenni, természetesen, ha valaki ragaszkodik más bérmaszülőhöz, lehet, csak a bérmaszülőnek hozni kell igazolást a saját plébános atyától, hogy bérmaszülő lehet.

A bérmálási mise után a szülők elvihetik a gyermeküket közös családi vacsorára. Bármilyen kérdéssel, kéréssel a bérmálással kapcsolatban, forduljanak hozzám. Továbbra is elérhető vagyok a következő telefonszámon: 06 20 2914707.
Semmi akadálya sincs annak, ha valaki a saját templomában szeretne bérmálkozni, csak kérem, időben jelezze nekem.