Interjú 2019. 10. 17. csütörtök, 09:00
20191014-165617.jpg
Elképesztő formában futballozik az utóbbi hetekben Orcsik Gergely, a védőből csatárrá avanzsált, U16-os játékos. Legutóbbi két meccsén hét gólt szerzett, ráadásul mindezt egy fárasztó, a profik számára sem könnyű sorozat részeként. Vele beszélgettünk a remek periódusról és a csapatról.

- Tavaly egész évben hét gólt szereztél az ideinél alapvetően gyengébb ellenfelekkel szemben. Idén nyolc meccsen kilenc találatnál tartasz, ráadásul a legutóbbi két mérkőzésen csak te találtál be, így nyert a csapat előbb a Dunaújváros otthonában 3-1-re, majd a nagy rivális Békéscsaba ellen 4-2-re. Mi történt?
- Tavaly kevesebb lehetőségem volt a gólszerzésre, mert balbekket játszottam. Amikor megérkeztem, már kialakult a támadó szekció, így kényszerből hátul kaptam lehetőséget. Ezt a feladatot is igyekeztem megoldani, de korábban, a vajdasági csapatomban is támadó voltam, és most nagyon örülök, hogy újra csatár lehetek. Patrascu mester megkérdezte, hogy hol szeretek játszani, lehetőséget adott, és igyekszem élni ezzel. A legutóbbi meccsek különösen jól sikerültek, nem túlzás azt mondani, hogy minden jól alakult.

- Melyik volt a legjobb meccsed idáig?
- A Békéscsaba ellen tényleg minden összejött, ez volt a legjobb. Előtte, szerdán, Dunaújvárosban akadt egy-két dolog, ami nem tetszett, több volt a hiba, és a helyzetkihasználás sem volt az igazi. Persze, a lényeg a győzelem volt.

- A profi futballistáknak sem könnyű hét nap alatt három meccset lejátszani, ti most mégis belekóstoltatok ebbe, ráadásul nem is akárhogy, hiszen kilenc pontot szereztetek. Minek köszönhető ez?
- Nagyon akartunk. Aki profi, akaraterős egyben! Ez pedig el tudja feledtetni az emberrel a fáradtságot, ami érthetően érezhető volt az egész csapaton. Az év nehezen indult, ez egy erősebb bajnokság, mint a korábbi, többet kell küzdenünk, de az, hogy a gárda fegyelmezett, és betartjuk a taktikai utasításokat, szintén nagyon sokat segít.

- A három meccsen szerzett kilenc pont nagyszerű, de ahogy minden sorozat véget ér egyszer, várhatóan ez is. Milyen folytatásra számítasz?
- Remélem, minél jobban alakul! A hétvégén a Gyirmót vár ránk, mely erős középcsapatnak mondható. Sokat kell tennünk azért, hogy legyőzzük őket. A lelkesedést továbbra is látom mindenkin, a korábbi fáradalmakat kipihenjük addig, így bizakodunk.

- Mi lehet a cél a későbbiekben, mondjuk a végelszámolásnál?
- A mezőny közepén lehetünk.

 

Nemcsak a pályán, az iskolában is bizonyít

Orcsik Gergely nemcsak a pályán igyekszik bizonyítani, hanem az iskolában, a Karácsonyi gimnáziumban is. Azt mondta, a tanulással sohasem volt gondja, legutóbb 4,6 volt az átlaga. - A szüleim azt várják el, hogy ne csak a pályán igyekezzek jó lenni, hanem az iskolában is, én pedig tudom, hogy nem véletlenül mondják ezt. Ha jól alakul a labdarúgó karrierem, szívesen kipróbálnám magam külföldön. Addig is szeretnék minél jobb játékossá válni, még több gólt szerezni ebben a bajnokságban - mondta Orcsik Gergely.