Riport 2019. 10. 07. hétfő, 16:09
szasz-agoston.jpg
Nagy lépest tett nemcsak a középmezőny, hanem saját önbizalma helyreállítása felé is U16-os együttesünk a Kaposvár idegenbeli legyőzésével. A hétvégi siker után Szász Ágoston csapatkapitány beszélt az elmúlt időszak mellett arról, hogy mit vár a következő, sűrűnek ígérkező napoktól.

- Nem volt könnyű az első hat forduló, és nem csak azért, mert össze kellett szoknia a csapatnak, illetve alkalmazkodni is a magasabb követelményekhez, hanem azért is, mert mint a tabellából látszik, több olyan együttessel találkozott a Grosics, melyek bizony az élmezőnyt alkotják. Jött is néhány nagyobb vereség, de az azért biztató, hogy két győzelmet is elkönyvelhetett a gárda.

- Hogy élték meg ezt az időszakot?
- Elég nehéz hetek voltak ezek. Legutóbb a délkeleti csoportban voltunk, most pedig a kiemelt NB II-ben kell helytállnunk, vagyis ez a bajnokság sokkal erősebb, mint a tavalyi volt. Nem voltunk eléggé összeszokva sem, így az erősebb csapatok ellen még nehezebb dolgunk volt.

- De azért előfordult, hogy ez is sikerült. A Kecskemét a negyedik helyen áll, legutóbbi négy meccsét megnyerte, előtte viszont épp a Grosicstól kapott ki!
- Ha mindenki a maximumot hozza ki magából, felvehetjük a versenyt az erősebbekkel. 

- Vagy ott a másik véglet, a harmadik Nyíregyháza elleni, nagy különbségű vereség. Ott mi történt?
- Belülről úgy éreztem, ez volt a legerősebb csapat, mely ellen pályára léptünk, bár játszottunk a listavezető Diósgyőrrel is. A Nyíregyháza ellen már a heti felkészülés sem volt gördülékeny, sokan hiányoztak edzésekről különböző okok miatt, és végig csak futottunk az eredmény után.

- Ehhez képest a Kaposvár ellen már jött is a fordulat! Hogy sikerült talpra állni?
- Az a 7-1-es vereség mindenkinek nagyon rosszul esett. Felszívta magát a csapat, jól sikerültek az edzések, egész héten koncentráltak voltunk.

- És akkor most lehet lazítani?
- Nem, még jobban oda kell tennünk magunkat!

- Most egy héten belül három meccset kell játszania a gárdának. Bírni fogják?
- Ki lehet bírni. Szerdán, a Dunaújváros ellen nem lehet gond, hiszen nekik sem lesz könnyebb. A hétvégén, a Békéscsaba ellen kiélezett meccsre számítok, de a célunk az, hogy hat pontot szerezzünk!

- Év végén mit érhet el a csapat reálisan?
- A középmezőnybe odaérhetünk. Szeretném, ha minél hamarabb elhagynánk a hátsó zónát.


Hozzászólások: