U16: fordított, és nyert a Diósgyőr

orcsik-gergely.jpg
Elkaphatta volna a Diósgyőrt U16-os csapatunk, de ezúttal hadilábon álltunk a szerencsével, a vendégek végül simának látszó, 4-1-es győzelmet arattak.

A múlt héten, Kecskeméten megtört a jég, Ioan Patrascu együttese megszerezte első győzelmét, így abban bízhattunk, hogy kitart a lendület az élmezőnyhöz tartozó Diósgyőr ellen is. A Szeged-Csanád Grosics Akadémia a Pallagi - Ottlakán (Halász), Buzai, Szász Á., Nagy Dávid Mihály, Tóth, Herpai, Mátó (Farkas), Rácz, Megyeri, Orcsik összeállításban lépett pályára. Jól indult a meccs, hiszen a 21. percben Nagy Dávid Mihály labdájával Orcsik Gergely lépett ki, és a védő mellett nagy gólt ragasztott a hosszúba. A 34. percben megfogyatkozott a miskolci gárda, így a szünetre egy gól és egy emberelőnnyel vonulhatott a Grosics. 

Szűk egy óra játék után egy 25 méteres, diósgyőri szabadrúgás pattant meg védőnkön, a labda így került a kapunkba. Más kérdés, hogy a gól előtt inkább kifelé járt volna szabadrúgás. Hamarosan a mieink kerültek ajtó-ablak helyzetbe, a két támadó azonban nem tudta gólra váltani az ígéretes lehetőséget, a vendégek viszont az ellentámadásból megszerezték a vezetést, egyben a győzelmet is, mert innen a Grosics már nem tudott felállni, az összeeső gyulai gárda ellen a DVTK még két gólt szerzett, s végül magabiztos, 4-1-es sikert könyvelhetett el.

- Egy jobb Diósgyőr ellen csak egy félidőn át álltunk helyt, később emberhátrányban is felülmúltak minket. Szerencsénk sem volt, és amikor hátrányba kerültünk, összeomlott a csapat, nem volt lelki erőnk felállni - nyilatkozott Ioan Patrascu vezetőedző.

A képen Orcsik Gergely, aki szép góllal szerezte meg a vezetést.