Közlemény 2019. 06. 25. kedd, 10:00
halasz-laszlo.jpg

Sikeres évet zárt a Grosics Akadémia közössége - hangsúlyozta a bajnoki év végén Halász László szakmai vezető. Kiemelte, a közös szakmai program mindkét helyen - vagyis Gyulán és Szegeden egyaránt - kitűnően működik. Ez átláthatóbb, értékelhetőbb szakmai munkát hozott magával, melynek eredménye most inkább Szegeden jelentkezett. Ez ott létszámban és minőségben is látható előrelépést jelentett. A szegedi telephely nyíltabban működik, és a városra, valamint közvetlen környékére koncentrál. Gyula egy zártabb közösséget alkot, ott nemcsak a környékre, hanem az egész Kárpát-medencére építenek. 

- Döcög, de működik a scout rendszerünk, melytől jelentős előrelépést remélünk - mondta Halász László, aki kitért a belga Double Pass értékelésére, mely a hazai akadémiák között a Grosicsot is felmérte. Ezzel kapcsolatban a szakmai vezető elmondta, az auditáció során kiderült, sokmindenben már most megfelelünk a magasabb követelményeknek. Azon területekkel, melyek fejlesztésre várnak, már foglalkozik a vezetés. 

Fontos változás, hogy az U17-nél Muzsnay Zsolt, korábbi román válogatott labdarúgó veszi át a munkát, Vantara Zoltán pedig fiatalabbakkal foglalkozik majd. Ezen kívül is keres még az akadémia egy szakembert, illetve fontos cél, hogy a bozsikos korosztályoknál is két edző foglalkozzon a gyerekekkel.

Halász László röviden értékelte az egyes csapatok, vagy csoportok elmúlt évét is. Ebből alapvetően pozitív kép bontakozik ki.

U19: Sok fiatallal állt ki a csapat, mely a középmezőnyben végzett, a képzés megfelelő volt.

U16-U17: A 35-ösről 26-osra csökkent a létszám a két csapatnál, összességében jó, hogy sikerült bent maradni. A jövőben a létszám mellett minőségben is meg kell erősíteni a korosztályokat.

U14-U15: A második hellyel elégedettek lehetünk. Az U15-ben a játékosok korosztályuknak megfelelően fejlődtek, az U14-ben nagyon sok fiatal kapott kapott lehetőséget, ez mindenképpen pozitívum.

Bozsik: Elégedettek lehetünk, mert fejlődött a képzés, betartják a szakmai programot az edzők, a fiatalok pedig három helyen is versenyezhettek. A bozsikos rendezvények főleg a fejlesztésre szoruló fiatalok számára volt fontos, az Interliga, de főleg a Duna Liga kifejezetten erős ellenfeleket hozott. A bozsikos edzők közül távozott Bali István, a helyét Vantara Zoltán veszi át, vagyis korosztályonként nézve a nagyobbaktól a kisebbekig így néz majd ki az edzői kar: Vantara Zoltán, Kovács Henrik, Tóth Dániel, Vass Lóránt, Hegedűs Károly.

Ovi foci: Több, mint tíz gyulai, vagy környékbeli óvoda jelenti a bázist. Az első fázisban az intézményekben zajlanak a foglalkozások, innen mintegy tizennégy-tizenhat gyerek jutott el odáig, hogy behívjuk. Ez létszám és minőség szempontjából is megfelelő, őket Hegedűs Károly veszi át. A jövőben szeretnénk bővíteni, keressük azokat az óvodákat is, melyek partnereink lehetnek.


Hozzászólások: