Általános 2019. 06. 16. vasárnap, 08:16
u19.jpg
Masszív középcsapatként a nyolcadik helyen zárta a kiemelt NB II-es bajnokságot U19-es együttesünk. Kovács Rudolf tanítványai 14 győzelem mellett ugyanannyi vereséget és 2 döntetlent könyvelhettek el. Az 50 szerezett gól mellé 49 kapott társult.

Az őszi 21 pont után tavasszal 23-ig jutott a gárda úgy, hogy az utolsó három meccsén vereséget szenvedett. Az egész évre jellemző volt, hogy a nagy különbségű győzelmek illetve vereségek elkerülték a csapatot, bár ebből a sorból kilóg a Békéscsaba elleni, 5-0-ás diadal, vagy az Újpest elleni 5-1-es siker, de persze előfordult hasonló eredmény fordított előjellel is. Ami bíztató, hogy a gárda az éllovasokkal is partiban tudott lenni, mindez különösen annak fényében fontos, hogy a Szeged-Grosics Akadémia "A" volt az egész mezőny legfiatalabbja. 

- Alapvetően elégedett vagyok az idei teljesítményünkkel. Minden játékosnak köszönöm, hogy megértették, komoly munkára van szükség. Az idősebbeknek sok sikert kívánunk a folytatáshoz, a fiatalabbak esetében pedig bízunk benne, hogy sikeres lesz a következő bajnoki évük. Fontos tudniuk, hogy sok munkára lesz szükség jövőre is. Ha a futballtól kapni akarunk valamit, akkor sokat kell adni is - hangsúlyozta Kovács Rudolf. A pályafutása nagyobb részén felnőttekkel foglalkozó vezetőedző megjegyezte, sikerként értékelhető, hogy Orosz Márk és Bitó Martin a felnőtt kerethez csatlakozhat. 

- Próbáltam átadni a fiúknak azt, amire a felnőtt futballban szükségük lehet. Sikerült fejleszteni a reakcióidőt, a gyorsabb lett a játékunk, gyorsabban reagáltunk az egyes helyzetekre. Igyekeztünk saját játékstílust kialakítani, arra törekedtünk, hogy legyünk agresszív csapat, labda nélkül is támadjuk az ellenfelet. Ez többségében sikerült is, az utolsó meccsek ugyan kivételt képeznek, de előtte hat-hét találkozó is volt, amikor ez jól ment, és kellő önbizalmat szereztünk - fogalmazott Kovács Rudolf. A szakember kiemelte, a hat 2000-es születésű játékos mellett a többiek 2001-esek voltak, vagyis sokan rengeteg hasznos tapasztalatot gyűjtöttek a következő évre. - Meggyőződésem, hogy nagy szerep jut a játékosok belső motivációjának. Sajnos ilyen szempontból nem tartunk ott, ahol egy angol, vagy német fiatal, de ez nemcsak a magyarokra igaz, hanem a románokra is. Bízom benne, ebben is fejlődni fogunk, de azt mindenkinek meg kell értenie, hogy nincs siker küzdelem, harc nélkül!


Hozzászólások: