Riport 2019. 06. 01. szombat, 22:05
Tisztességgel helytállt a Vasas otthonában, ugyanakkor nagyon nem tudta megnehezíteni a bajnok dolgát a Szeged-Grosics Akadémia, mely 5-0-ás vereséget szenvedett Angyalföldön.

Jobb volt a már bajnok, és NB I-be jutó Vasas a Nagy - Ovszák, Krizs, Percze, Bohák, Bidzilya (Sebestyén), Lestyán, Bojtos, Tyahur, Hevesi (Csorba), Lukács (Kuzán) összeállítású Grosicsnál a szombat délutáni, budapesti bajnokin. A találkozót meglepő közjáték előzte meg, a Vasas kérésére fél egykor az U16 készült mérkőzésre, de jó negyed órával a kezdés előtt kiderült, hogy mégis az U17-nek kell pályára lépnie, vagyis egy gyors bemelegítés után estek be a fiúk a pályára. 

Mindez nem nagyon volt észrevehető az első percekben, sőt, igazából majdnem a félidő feléig egyenrangú ellenfél volt a Szeged-Grosics, mely kisebb helyzetekig ugyan eljutott, de nagy lehetőséget nem sikerült kialakítani a fővárosiak kapuja előtt. A 20. percben megszerezte a vezetést a Vasas, fél percen belül két labdát adtunk el a tizenhatosunk előterében, ennek pedig sajnos gól lett a vége. A félidő hajrájában lényegében eldöntötte a találkozó sorsát a bajnok csapat, előbb egy közeli szabadrúgást csavartak el a sorfal felett, majd egy fejessel növelték előnyüket. 

A második félidőben előbb egy hosszú indítás után talált be a Vasas, majd egy fejes góllal állították be az 5-0-ás végeredményt.

- Gratulálok az ellenfélnek, sokáig nagyjából partiban voltunk, de jobbak voltak, megérdemelten lettek bajnokok. Nekünk a bentmaradás volt fontos, ehhez gratulálok a fiúknak! - nyilatkozott Vantara Zoltán vezetőedző.


Hozzászólások: