Riport 2019. 06. 01. szombat, 22:00
papp-daniel.jpg
Hozta a papírformát a bajnok Vasas a bajnoki év utolsó meccsén, az első helyen végző fővárosiak 4-1-re nyertek a Grosics ellen, mely így a hetedik helyen zárta az évet.

Csutora - Paublusztig (Mondics), Bitó, Szabó, Szebenyi (Trombola), Papp, Vasiljevic (Kárpács), Fülöp, Orosz, Kiss (Mészáros), Bús (Bakó) összeállításban állt fel a Szeged-Grosics Akadémia "A" az utolsó bajnokin, a Vasas vendégeként. A mezőny legfiatalabb átlagéletkorú együttese ugyan igyekezett megnehezíteni a piros-kékek dolgát, de az első találatot mégis a hazai gárda szerezte. A 8. percben egy bal oldali akció végén szerzett gólt a Vasas, s bár jelentős különbség a két együttes között nem mutatkozott, a 34. percben újra a bal oldalról indított támadás végén "ajándékoztunk" gólt a legkisebb hibákat is kíméletlenül kihasználó angyalföldieknek. Hogy a Grosicsnak volt ereje, azt mi sem bizonyítja jobban, minthogy a 38. percben Papp Dániel találatával a gyulai egység visszajött a meccsbe. A folytatásban két nagy esélyünk adódott az egyenlítéshez, Bitó Martin előbb fejjel találhatott volna be, majd Bús Alex remek indítása után ugyanő került helyzetbe, de a kapus védett. 

A második félidőből egy perc sem telt el, amikor növelte előnyét a Vasas. Bár a Grosics jó pozícióban szerzett labdát az ellenfél kapujának előterében, a középre adott labda gyenge volt, a hazaiak megszerezték, és gólig vitték a támadást. A folytatásban érezhető volt, hogy nem lesz a csapatban elég erő ahhoz, hogy fordítson a listavezető ellen, a Vasas a 69. percben szerzett még egy gólt, így a végén 4-1-re nyert.

- Nem véletlenül nyerte a Vasas a bajnokságot, minden megingásunkat kihasználták. Az első félidei teljesítményünkkel elégedett vagyok, a másodikban nem volt meg az erő ahhoz, hogy felzárkózzunk, hiába volt meg a kellő akarat. Az egész éves teljesítményünkkel elégedett vagyok - értékelt Kovács Rudolf vezetőedző.

A képen Papp Dániel, aki a csapat utolsó bajnoki gólját szerezte.


Hozzászólások: