Riport 2019. 05. 12. vasárnap, 16:30
hecko-kirill.jpg
Bármelyik csapat nyerhetett volna a szombat délutáni, gyulai bajnokin, de végül 4-4-es döntetlen született a Szeged-Grosics Akadémia "A" és a Budai FC összecsapásán.

A vendég fővárosi alakulat akarata érvényesült a találkozó első negyedórájában. A Heckó - Gyuga, Nagy Torma, Bokros, Csák (Krisztin), Urbán, Szűcs, Lénárd, Korosztil, Kanyó (Csípai), Rácz összeállítású Grosics ellen két kapufáig jutottak a vendégek ebben az időszakban. A folytatásban átvette az irányítást Kikity Márió együttese, a 33. percben egy szép szögletkombináció után Urbán Konrád bólintott a kapuba. Nem sokkal ezután Gyuga Barnabás fejjel, Lénárd Máté pedig egy Gyugától kapott labda utáni lövéssel növelhette volna az előnyt, de fölé lőtt. A félidő végén igazi hidegzuhanyként hatott a Budai FC két, két perc különbséggel esett találata. Az elsőt egy szöglet utáni kontrából, a másodikat egy felszabadítást követően, még rendezetlen védelemmel szemben szerezték.

A szünet után nagy lendülettel vetették be magukat a küzdelembe a fiúk, és igyekeztek megszerezni az egyenlítő gólt. Az 53. minutumban egy távoli lövéssel azonban a vendégek növelték előnyüket. A Grosics 1-3-nál sem adta fel, és szinte a középkezdés után jött a szépítés, Csípai Márk három játékost cselezett ki, a beadásra a legutóbb három gólt szerző Szűcs Zsolt érkezett, és a kapuba fejelt. A 68. percben ismét Szűcs villant, aki lefordult emberéről, és a hosszúba helyezett. Hat perc telt el, amikor egy hosszú labda után megint magához ragadta az előnyt a BFC, de a 79. percben az ezúttal is három találatig jutó Szűcs Zsolt a hosszúba bombázott, így alakult ki a 4-4-es végeredmény. 

A hátralévő percek sem voltak eseménytelenek, Krisztin Dominik sarokkal hozta jó helyzetbe Csípai Márkot, de a játékvezető lest jelzett. Az utolsó percben a vendégek büntetőt kaptak egy olyan esetért, melyhez hasonlóért az első félidőben mi nem kaptunk. Heckó Kirill kivárt egy kicsit, és hárítani tudta a lövést, de a kipattanó is a tizenegyest lövő játékos elé került, de kapusunk azt a lövést is fogta.

- Fordulatos mérkőzést játszottunk, melyen igazságos döntetlen született. A csapat tagjai küzdöttek egymásért, mindent megtettek a sikerért. Ezzel az értékes ponttal eldőlt, hogy bent marad az akadémia két korosztálya. Ennek érdekében a játékosok nagy energiákat mozgósítottak a szezon során. Most három pontra vagyunk a harmadik helytől, a hátralévő fordulókban megcélozzuk a dobogót! - nyilatkozott Kikity Márió vezetőedző.

A képen Heckó Kirill, aki az utolsó másodpercekben hárított büntetőt.


Hozzászólások: