Riport 2019. 05. 12. vasárnap, 10:30
bojtos-tamas.jpeg
4-1-es győzelmet aratott U17-es együttesünk a Budai FC ellen, így három fordulóval a vége előtt matematikailag is eldőlt, hogy U16-os és U17-es csapataink jövőre is a kiemelt bajnokságban játszhatnak.

Igazi rangadót rendeztek szombat délután, a Grosics Akadémián, hiszen a Csúri (Nagy) - Ovszák, Percze, Bohák (Gidoiu-Stadler), Lukács (Hevesi), Bidzilya (Krizs), Lestyán, Bojtos (Szabó), Tyahur, Hajdú, Kuzán összeállítású gyulai gárda a vele azonos pontszámmal álló Budai FC-t fogadta. Az őszi odavágón a fővárosiak 2-0-ra nyertek, így a gyulai egységnek volt miért visszavágni. Ennek szellemében a hazai gárda már a 17. percben megszerezte a vezetést, Bidzilya Márk határozott letámadása nyomán hozzánk került a labda, a kiugró Bojtos Tamás elhúzta a kapus mellett, majd a hálóba helyezett. Lehetősége ugyan az ellenfélnek is akadt, de a következő gólt is mi szereztük, a 28. percben Bohák Dominik remekül végezte el a jobb oldali szögletet, az érkező Bojtos pedig a kapuba fejelt. 

A második félidőben a kétgólos előny ellenére kicsit bizonytalanabb volt a Grosics játéka. Az 54. percben a védők közé belépő Budai FC játékostól mindenki beadást várt, ám ő a kapu rövid oldalát vette célba - sikerrel. A szépítés után nem sokkal jött a megnyugtató válasz, a vendég védők ugyan kifejelték a szögletet, de Percze Patrik mintegy 16 méterről, belsővel helyezett a bal felsőbe. Ezután három-négy gólt is szerezhettünk volna gyors kontrák révén, de a helyzetek kimaradtak, egyet kivéve. A 80. percben Bojtos Tamás lépett ki, és mintegy 14 méterről lőtt a hosszúba, beállítva a 4-1-es végeredményt.

- A forduló után összesítésben huszonegy ponttal vezetünk a Szolnok előtt, és már csak tizennyolcat lehet szerezni, szóval eldőlt, hogy bent marad a Grosics Akadémia. Lekerült rólunk a nyomás, nincs teher, de így is terveztük, most pedig teljesítettük a tervet, gratulálok a fiúknak! A mai meccs ugyan a végeredmény alapján simának tűnhet, de nem volt az. Mi jobban kihasználtuk a lehetőségeinket - értékelt Vantara Zoltán vezetőedző.

A képen Bojtos Tamás, aki hármat vállalt csapata négy góljából.


Hozzászólások: