Riport 2019. 05. 11. szombat, 17:59
kiss-krisztian.jpg
Érvényesítette a papírformát, és a Budai FC pénteki, 3-0-ás legyőzésével zsinórban negyedik sikerét aratta U19-es együttesünk, immár hat meccsesre nyújtva veretlenségi sorozatát.

Jó formában, de az érettségi vizsgák terhei után vendégeskedett Budapesten a Trescsula - Paublusztig, Vitéz, Bitó (Szebenyi), Szabó, Kárpács (Varga), Vasiljevic (Papp), Fülöp, Orosz (Geszti), Kiss, Bús (Trombola) összeállítású Szeged-Grosics Akadémia "A". A csapatot nem nyomta az esélyesség terhe, a negyedik percben Bitó Martin ívelte át a labdát a védők felett, a labdát Kiss Krisztián ballal átvette, majd jobbal a kapu hosszú oldalába bombázott. Alig telt el az első negyedóra, Vitéz Márk passzával újra Kiss Krisztián lépett ki, a két védőt maga mögött hagyta, és megduplázta az előnyt. A folytatásban is lendületben marad a gyulai gárda, a fiúk több nagy lehetőséget alakítottak ki, de újabb gól a szünetig nem esett, Bitó Martin is csak a kapufát döngette. 

A második félidőben visszafogottabb teljesítményt nyújtott a csapat, az ellenfél kicsit kiszabadult a nyomás alól, két veszélyes helyzetet is kialakítottak a gyulai kapu előtt, és kapufát is lőttek, igaz, Vasiljevic Nikola is eltalálta a lécet. Az utolsó tíz perc újra a miénk volt, s bár Paublusztig Tamás a második sárga lapja után a 83. percben elhagyta a játékteret, négy minutum elteltével, egy hosszabb, jobb oldali támadás végén Varga Mihály kicselezte védőjét, visszatette a labdát a tizenkét méteren érkező Trombola Vilmosnak, aki kialakította a 3-0-ás végeredményt.

- Elégedett vagyok az első félidővel, jól futballoztunk, hamar sikerült megszereznünk a vezetést. A szünetben azt mondtam, hogy nem nyugodhatunk meg, de a második félidőben mégsem volt jó a hozzáállásunk, sok hibát vétettünk. Az utolsó tíz perc rendben volt, azzal, ahogy az egész első félidővel, elégedett vagyok. Összességében sima győzelmet arattunk, szereztünk három gólt, nem kaptunk egyet sem, és immár a hatodik mérkőzés óta vagyunk veretlenek - értékelt Kovács Rudolf vezetőedző.

A képen Kiss Krisztián, aki két góljával a 17. percre lényegében eldöntötte a mérkőzést.


Hozzászólások: