Általános 2019. 04. 16. kedd, 09:26 (frissítve)
grosics-u9.jpg
Nem kevesebb, mint 48 csapatot vonultatott fel az a hétvégén, Komáromban megrendezett, nemzetközi torna, melyen a Grosics Akadémia U9-es csapata a második helyen végzett. Kovács Henrik együttese ezzel kivívta a részvétel jogát a júniusi, bécsi Euro Championship 2019-re.

A magyar együttesek mellet cseh, szlovák és román gárdák vettek részt azon a kvalifikációs tornán, melyről a legjobbak a bécsi, európai döntőbe juthattak. A küzdelmek szombaton kezdődtek, az első napon a következő eredmények születtek:

  • Grosics - Mór 5-0
  • NSK Bratislava - Grosics 1-5
  • Grosics - MFK Karviná 1-1
  • Grosics - II. Kerület 3-3
  • Brosovszky Arad - Grosics 2-2


A Grosics ezzel a csoport második helyén zárt, és bejutott a legjobb 16 csapat közé, ahol vasárnap egy négyes csoportban folytatódtak a küzdelmek.

  • Signum Olomouc- Grosics 0-1
  • Rákosmente KSK - Grosics 1-1
  • Grosics - FTC 2-1

A csoportok győztesei az elődöntőben folytatták. Itt a gyulai gárda a cseh Brno együttesével 1-1-et játszott, a büntetőket azonban a mieink rúgták jobban, így bejutottak a döntőbe. A fináléban a MOL-Vidi nagy csatában, egyetlen góllal jobbnak bizonyult, így a fiúk az igen értékes ezüstérmet szerezték meg amellett, hogy részt vehetnek a bécsi döntőben, melyet június 21-23 között rendeznek meg. Bécsben olyan európai élcsapatokkal meccselhetnek a srácok, mint a Juventus, az AS Roma vagy a Werder Bremen,

- Nagy eredményt értünk el erős, nagy múltú klubok ellen. A szombati nap döcögősebb volt, de gyengébb játékkal is továbbjutottunk. Vasárnap az erősebb csapatokkal is felvettük a versenyt. Köszönet a szülőknek a támogatásért és a szurkolásért! - értékelt Kovács Henrik vezetőedző, aki elmondta, a csapat sikeréhez hozzájárult, hogy ezt a korosztályt már válogatás után állították össze. Vagyis - ahogy fogalmazott - nyerő típusú gyerekekből áll az együttes, a csapat tagjai egy erősebb egység ellen jobb teljesítményre képesek.

Szeged-Grosics Akadémia: Rotár Botond, Erdei Márk, Fülöp Máté, Bukodi Máté, Martyin Márk, Dániel-Székely Áron, Scaglione Luca, Bánfi Donát, Puskás Sándor, Papp László.

grosics9-2.jpg


Hozzászólások: