Riport 2019. 04. 14. vasárnap, 09:13
received-395475257670245.jpeg
Ellenfelének esélyt sem adva negyedik bajnoki győzelmét aratta U17-es csapatunk. Az Újpest FC ellen magabiztos, 3-0-ás sikert könyvelhettünk el.

A Kaposvár, a Békéscsaba és a Gyirmót is nyerni tudott a Szeged-Grosics Akadémia "A" ellen, mely a Kecskemét bravúros, idegenbeli legyőzése óta nem tudott pontot szerezni. Nem ígérkezett könnyű ellenfélnek az erős középcsapatként számon tartott Újpest FC sem, de a Nagy - Krizs, Nagy Torma, Percze, Bohák, Lukács, Bidzilya (Szász), Lestyán, Bojtos, Tyahur (Szabó), Hevesi (Ottlakán) összeállítású Grosics nagy elszántsággal lépett pályára a szombat délutáni, gyulai bajnokin.

Ennek ellenére a 40. másodpercben óriási lehetőség adódott a vendégek előtt, egy hosszú labda után az újpesti támadó a kijövő kapus mellett a kapu mellé emelt. Ezzel az Újpest nagyjából a szünetig el is lőtte a puskaporát, a folytatásban a Grosics nemcsak nagy lendülettel, hanem helyenként egészen látványosan, és mindenekelőtt eredményesen futballozott. A szünetig ugyan kimaradt három nagy lehetőség, de ezek mellett kétszer is betaláltak a fiúk. Előbb a 34. percben a támadáshoz fellépő Krizs Erik lövését védte a kapus, a kipattanót azonban Bidzilya Márk mintegy tizenöt méterről a kapuba helyezte. A 42. perc eseménye volt, amikor egy, a hosszú oldalra érkező szögletet rúgtunk, középen Bojtos nem találta el a labdát, de a jó ütemben feltűnő Nagy Torma Adrián öt méterről bevette az újpesti kaput.

A szünet után a vendégek próbáltak visszajönni a meccsbe, nagy lendülettel vetették magukat játékba, de a hazai védelem hatástalanította a rohamokat. Ez a játékrész mindenesetre kevésbé volt egyoldalú, mindkét együttes előtt adódott három-négy komoly lehetőség, de ezek közül csak a Grosics volt képes kihasználni egyet. A 66. percben Bohák Dominik végzett el balról egy szabadrúgást, az élesen a hosszú oldalra érkező labdába Nagy Torma Adrián úgy ért bele, hogy az a hálóban kötött ki.
 
- Nagyon fontos három pontot szereztünk, le a kalappal a fiúk előtt! Végig koncentráltan, összeszedetten, jól futballoztunk, sokat futottunk, és sok helyzetet alakítottunk ki. Ma nem volt kérdés, hogy melyik a jobb csapat. Jobbulást kívánunk a megsérült újpesti játékosnak - nyilatkozott Vantara Zoltán vezetőedző.


Hozzászólások: