Riport 2019. 04. 14. vasárnap, 09:13
Több góllal nyerhetett volna, de végül meg kellett elégednie az egy ponttal U19-es csapatunknak.

Nagy győzelmet aratott legutóbb a Szeged-Grosics Akadémia "A", a Békéscsaba elleni kiütés után pedig abban bízhattunk, hogy a Kertész - Paublusztig (Mondics), Vitéz, Bitó (Varga), Kárpács, Mészáros, Papp (Szabó), Fülöp, Orosz, Kiss, Bús összeállítású gyulai gárda Gyirmóton is három pontot szerez. Mégsem kezdődött jól a győri találkozó, a hazai gárda egy szerencsés góllal már a 12. percben megszerezte a vezetést, az egyik védőnk ugyan jól helyezkedett, de mellérúgott a labdának, így a hazai támadó a kapussal szemben maradt, és betalált. A Gyirmót eddig sem sokat törődött a támadásépítéssel, ezután pedig még annyira sem. A kapu elé tömörülve várták a grosicsos támadásokat, és a kontrák adta lehetőségekre vártak. 

Kovács Rudolf együttese komoly nyomás alá helyezte az ellenfelet, már az első félidőben több nagy lehetősége adódott a gyulai gárdának, a szórványos ellenakciókat viszont időben elfojtották. Kimaradt viszont nemcsak Kiss Krisztián ziccere, hanem hanem Orosz Márk sem tudott mintegy hat méterről a kapuba találni. 

A második félidő hasonló forgatókönyv szerint zajlott, Mészáros helyzete után Kiss Krisztián lépett ki Orosz Márk labdájával, majd talált be, de a szabályosnak tűnő gólt a játékvezető les címén érvénytelenítette. Fülöp kapufát fejelt, s amikor már kezdett úgy tűnni, hogy ma semmi sem jön össze, a 76. percben egy Bús-Mészáros-Kiss Krisztián összjáték után utóbbi betalált, és legalább egy pontot megmentett.

- Nem vagyok elégedett a döntetlennel! A gyenge helyzetkihasználás megbosszulta magát. Négy ziccer mellett kapufát fejeltünk, volt egy szabályos gólunk, amit nem adtak meg, jobbak voltunk mezőnyben, miközben az ellenfél beállt védekezni és kontrákra játszott, és egy "véletlen" gólt szerzett - értékelt Kovács Rudolf vezetőedző.


Hozzászólások: