4-2-es bravúros győzelem a Bp. Honvéd ellen

119-1.jpg
Takács László edző U-15-ös csapata 0:2-es félidő után 4:2-re legyőzte a fővárosi csapatot. A tabella élén álló Budapesti Honvéd látogatott el Gyulára., a "papírforma szerint" győzelmi esélyekkel. A találkozó így is indult, a 11. percben egy beívelt labdát az érkező csatár lefejelt, melyet Koszta értékesített (0:1). A viharos szél a vendégeket támogatta, de az Akadémia szervezetten, jól védekezett. Sajnos a 30. percben kavarodás után Filyó követlen közelről növelte a vendégek előnyét (0:2). Az első félidő végén Marosvölgyinek és Fodornak volt ígéretes helyzete, de elpuskázták.

Fordulás után változott a játék képe, mert a Grosics Akadémia tíz perc alatt kiegyenlített. A 48. percben Zabari szabadrúgásból becsavarta a labdát a hosszú felső sarokba (1:2). A gól óriási lendületet adott az akadémistáknak, a kapujukhoz szegezték a Honvédot. A 58. perben Marosvölgyi betört a tizenhatoson belülre és a kapus mellett a hálóba helyezett (2:2). Érett a vezető gól is, a vendégek alig jöttek át a térfélen. A 65. percben 11-esből Marösvölgyi megszerezte a vezetést (3:2). Egy percre rá az előretörő Csapó feltette az "i-re" a pontot (4:2).

A 75. percben Czirok egyéni akció után a kapussal állt szembe, de hibázott. A mérkőzés végén Fodor durrantott mellé, nagy helyzet volt a labda centiméterekkel kerülte el a kaput.

119-3.jpgAz első félidő a fővárosiaké volt, igaz ugyan, hogy a Grosics Akadémia is rúghatott volna gólt (gólokat). A második félidő azonban "tisztán" az Akadémiáé. Elszántabb, motiváltabb csapat futott ki, mintha kicserélték volna az akadémistákat, hiszen négy gólt lőni és megfordítani a mérkőzést a dobogós helyezésen álló Bp. Honvéd ellen, nem kis teljesítmény. A bravúros győzelem akkor válik igazi értékké, ha a következő találkozókon is begyűjti a pontot, pontokat az U-15-ös csapatunk.

Ettől függetlenül gratulálunk a szép teljesítményhez!