Riport 2019. 03. 15. péntek, 07:34
bojtos-tamas.jpeg
Két kiadós verés után újra, tavasszal immár második alkalommal mutatta meg U17-es együttesünk, hogy jóval több van ebben a társaságban annál, mint amit az ősz során mutatott. A csapat Bojtos Tamás 92. percben szerzett góljával hozta el a három pontot Kecskemétről.

Gombócból is sok lenne az a gólmennyiség, amit csapatunk az utóbbi két meccsen kapott, így az nem volt kérdés, hogy a csütörtöki bajnoki egyértelmű esélyese az erős középcsapatnak számító Kecskemét volt. Vantara Zoltán ezúttal a Nagy - Ovszák, Krizs, Percze, Bohák, Lukács, Lestyán, Bojtos, Tyahur, Gidoiu-Stadler (Ottlakán), Kuzán összeállítású csapatot küldte pályára, vagyis csereként a 2004-es születésű Ottlakán János is kapott egy negyedórát a találkozó hajrájában. A mérkőzés első 20 perce nem igazán a mi szánk íze szerint alakult, a Kecskemét időnkét beszorított minket, bár az is igaz, hogy a védelem jól állt a lábán, és rendre hárította a hazai kísérleteket, vagy éppen csírájában elfojtotta azokat. A nehezebb időszak után egyre kiegyenlítettebb lett a meccs, még a félidőben Bojtos Tamás került ziccerbe, de nem tudott élni a lehetőséggel. 

A második játékrész több nagy vendég lehetőséget hozott, nem egy alkalommal vezethettük ketten egy védőre a labdát, de a befejezésekbe mindig hiba csúszott. Mindez azért is érdekes, mert Nagy Szabolcsnak igazából egyetlen egy alkalommal kellett bravúrt bemutatnia, vagyis a papírformát meghazudtolva a Grosics állt közelebb a győzelemhez. Amikor már mindenki elkönyvelte a döntetlent, a 92. percben jött csapatunk első számú gólvágója, Bojtos Tamás, és a védők között kilépve a találkozó utolsó pillanataiban a kapus mellett a hálóba helyezve megszerezte azt a nagyon fontos gólt, mely a három pont mellett nemcsak a játékosok önbizalmát erősítheti, hanem egyre inkább valószínűvé teszi azt is, hogy csapataink nem a kiesés ellen fognak küzdeni.

- Megérdemelt győzelmet arattunk, a fiúk nagyon akartak, küzdöttek, miközben egészen fiatal játékos is lehetőséget kapott nálunk. Most jön majd két hazai meccsünk a Kaposvár és a Békéscsaba ellen, ezeken, ha minden jól alakul, nagy lépést tehetünk a bentmaradás felé - nyilatkozott Vantara Zoltán vezetőedző.

A képen Bojtos Tamás, aki a lefújás előtti pillanatokban szerezte meg a találkozó egyetlen gólját, mely a szezonbeli 19. találata volt.


Hozzászólások: