Riport 2019. 03. 10. vasárnap, 07:00
Újra drámai forgatókönyv szerint alakult U16-os együttesünk Vidi elleni mérkőzése. A túl sokat nem mutató ellenfél két helyzetből két gólt szerzett, ám a Szeged-Grosics "A" előbb egyenlített, majd immár emberhátrányban fordított.

Ősszel hátrányból felállva, nem kis izgalmak közepette hozta el a Grosics a három pontot Fehérvárról, így a vendégeket a visszavágás vágya hajtotta a szombati, gyulai bajnokin. Kikity Márió a Heckó - Gyuga, Bokros, Urbán, Jakó (Csípai), Sebestyén (Csorba), Szűcs, Lénárd, Korosztil, Hajdú, Rácz (Krisztin) összeállításban küldte pályára csapatát, mely jelentős fölényben játszva alakította ki helyzeteit, miközben az ellenfél sokáig nem került a kapunk elé. Rácz Máté jó lövése fölé szállt, Jakó megmozdulásai után sem született találat, ahogy Hajdú fejese és Lénárd szabadrúgása sem hozta meg a várva várt gólt. Az ellenfél lényegében az első lehetőségéből betalált, a 32. percben csak asszisztáltunk a Vidi jó labdakihozatalához, melynek végén a röviden érkező játékos a kapu rövid oldalába helyezett. Hamarosan kétgólosra nőtt az előny, így a szünetben úgy tűnt, eldőlt a találkozó. 

A Szeged-Grosicsba a szünetben Csípai és Csorba érkezett, nem titkoltan azért, hogy felpörögjön a támadó játékunk. Az 51. percben egy szöglet után Urbán Konrád bólintott s kapuba, ő ezzel első gólját szerezte grosicsos színekben. A folytatásban is sokat tett a gárda az újabb gólokért, az eredmény pedig nem is maradt el. A 73. percben Szűcs Zsolt ellen nagyjából abban a pillanatban szabálytalankodtak a büntető területen belül, amikor gólt fejeltünk, a játékvezető tizenegyest ítélt. Ezt Lénárd Máté biztos lábbal értékesítette. Hamarosan Bokros Bonifác gyűjtötte be második sárga lapját, így a hajrára emberhátrányban érkezett a csapat. Ez sem volt akadálya a győztes gól megszerzésének, a 85. percben egy korábbi esethez hasonlóan újra Csípai Márk ugrott ki, lövését a kapus ugyan kitornázta, de a kipattanót Szűcs Zsolt a kapuba tette, így 3-2-re nyertünk!

- Jobban kezdtük a mérkőzést az ellenfelünknél. Kezdeményeztünk, mi birtokoltuk többet a labdát, lehetőség is nekünk volt a gólszerzésre. A harmincadik percig szinte lehetősége sem volt a Vidinek, aztán 10 perc alatt kaptunk kettő gólt a semmiből, mi sem értettük, hogy pontosan mi történt.

Nagyon megnehezítettük a dolgunkat a bekapott gólokkal, és hogy emberhátrányban kellett játszanunk, azonban tíz emberrel is támadni akartunk, meg akartuk fordítani a meccset. A második félidőben hihetetlen teljesítményt nyújtottunk, a játékosok elképesztő elszantsággal küzdöttek.

Nem játszottunk olyan jól, mint az előző mérkőzéseken, de ma ismét bebizonyitottuk, hogy mennyit ér az akarat, mindig készen állunk a harcra, soha nem adjuk fel - nyilatkozott Kikity Márió vezetőedző.


Hozzászólások: