Interjú 2019. 02. 26. kedd, 09:10
20190225-144605.jpg
Nincs miért megelégedni, de azért egy kicsit érdemes megállni, és ünnepelni: U17-es csapatunk remek játékkal, hátrányból fordítva győzött 3-2-re a Pécs ellen. A kétszer is betaláló Bojtos Tamás (a képen balról) és a csapatkapitány Lestyán Lionel biztos abban, hogy a gárda az U16-tal karöltve kiharcolja a bentmaradást a kiemelt NB II-es bajnokságban.

- Második győzelmét könyvelhette el a csapat a hétvégén, ráadásul egy olyan egység ellen, mely ősszel elég simán nyert a Szeged-Grosics Akadémia "A" ellen. Minek tudható be most ez a váratlannak is mondható győzelem?
BT: - Már pénteken éreztem, hogy nagyon akar mindenki. Most mindenkiben megvolt az a tűz, ami ilyenkor kell. A múlt héten nem volt vita az edzéseken, persze ilyenkor csak kisebb nézeteltérésekre kell gondolni, de most ilyen sem fordult elő, nagyon egységesen, jó szellemben készültünk.
LL: - Nagyon akartuk a sikert! A csapat egy jelentős része meccs előtt és után is imádkozott, ez is segített, hittel minden könnyebben megy!

- Előfordult már, hogy egy-egy siker után kicsit megelégedett a csapat, és a következő meccsre nem sikerült olyan erőbedobással készülni, mint ahogy az kívánatos lett volna. Hogy lehet most ezt elkerülni?
BT: - Nem állunk úgy, hogy elhiggyük, jók vagyunk. Próbálunk majd úgy játszani, mint most. 

- Az előzetes számítások szerint 15 pont elég lehet a bentmaradáshoz, vagyis az U17-nek ennyit kellene szereznie ahhoz, hogy ne legyen probléma. Ez teljesíthető?
LL: - Ha minden meccsen így játszunk, mint a Pécs ellen, akkor igen. Fontos tudni, hogy a 16 és a 17 pontszámai összeadódnak a végső számításnál, vagyis a két csapat közös eredménye számít. A fiatalabbak eddig jól teljesítettek, most rajtunk a sor, hogy hozzuk a kötelezőt.
BT: - A képességünk adott, és ha ilyen marad a hozzáállás, nem lehet probléma. Ezzel néha volt gond, de most mindenki odatette magát. 

- Ősszel elég kellemetlen vereségbe szaladt bele a gárda az UTE ellen. Mire számíthatunk ellenük most, a következő fordulóban?
LL: - Bízunk legalább egy döntetlenben.
BT: - Ha pozitívan, kellő akarattal állunk a meccshez, jó eredményt érhetünk el.