Közlemény 2019. 01. 23. szerda, 08:20
2019-ben is folytatódik a Szeged-Grosics Akadémia U17-es és U19-es korosztályhoz tartozó fiatal tehetségeinek felzárkóztatása a felnőtt kerethez - tájékoztatott Halász László, az akadémia szakmai vezetője.

A téli felkészülés első hetének közepéig a gyulai szekció, míg a második felében a szegedi telephely játékosai edzhettek a Szeged-Grosics Akadémia NB III-as, felnőtt keretével.

- A jövőkép első és megvalósítható fejezete az, hogy az utánpótlásunkban nevelkedő tehetségeket a saját rendszerünkben tartsuk, és pár éven belül velük alakítsuk ki a keret magját. Természetesen gondolunk azokra is, akik később érnek be. Ezeket a játékosokat a partner egyesületeinkben gondozzuk tovább. Minden olyan igazolt játékosunknak, akik komolyan dolgoznak, és fejlődésük lendületet kap, megadjuk a lehetőséget arra, hogy akár több napig is belekóstolhassanak a felnőttek napi képzésébe. Itt meggyőzhetik az edzőket arról, hogy hamarosan nekik is itt lesz a helyük - fogalmazott Halász László.

A hétvége zárónapja egy felkészülési mérkőzéssel ért véget, a Szeged-Grosics Akadémia U17-es és U19-es játékosokból álló csapata a felnőttekkel mérte össze erejét. A mindkét együttes felkészülését jól szolgáló találkozó az idősebbek 6-1-es győzelmével zárult.

Szeged-Grosics Akdémia UP: Kertész Dániel, Trescsula Márk, Csutora György - kapusok. Paublusztig Tamás. Mondics Róbert, Kiss Márkó, Fülöp Krisztián, Torda Rihárd, Papp Dániel, Nagy Torma Adrián, Szabó Viktor, Kovács Zsolt - védők. Vasiljevic Nikola, Trombola Vilmos, Nagy Márton, Orosz Márk, Lestyán Lionel - védekező középpályások. Bitó Martin, Kárpács Erik, Papp Dominik, Kiss Krisztián, Bakó András, Kovács Patrik, Szebenyi Balázs, Dobronoky Viktor, Jakó Dávid -támadó középpályások. Mészáros András, Lénárd Máté, Kelemen Viktor - csatárok.


Hozzászólások: