Általános 2019. 01. 06. vasárnap, 17:50
halasz-laszlo.jpg
Az U17-es együttes megerősítése a téli időszak legfontosabb célja - hangsúlyozta az akadémia szakmai vezetője. Halász László korosztályonként értékelte az elmúlt időszakot, ennek kapcsán jelölte meg a legfontosabb feladatokat, és beszélt a jövőbeli célokról.

- Kovács Henrik segítségével komoly, átfogó munka folyik Gyula mellett más településeken is - mondta az ovifocival kapcsolatban Halász László. A szakmai vezető kiemelte, hosszú távon mindez komoly kiválasztási lehetőséget biztosíthat az akadémia számára. Az idekerülő fiatalok több szűrőn is átmennek, majd az U14-es korosztálytól, minőségi külsősökkel a térség meghatározó csapatává válhatnak.

A gyerekek utazását három busz rendszerbe állításával segítik.

A Bozsik programban szereplő korosztályoknál tavaly nyártól olyan értelemben előtérbe került a szakmai munka, hogy egy iránymutatás alapján dolgozik mindenki, ennek pedig már érezhető a hatása. - Előrelépésként értékelhető, hogy csapataink részt vesznek a Duna Liga küzdelmeiben, vagyis budapesti, és a főváros környéki, erősebb gárdákkal csapnak össze rendszeresen. Ez azt jelenti, hogy országos szinten is jegyzett ellenfelekkel csatázva fejlődhetnek a játékosok - hangsúlyozta Halász László.

A szakmai vezető az U14-15 korosztályokkal kapcsolatban kiemelte, mindkét együttes a tervezett helyen áll, bár sajnos mindegyik gárda küzd a létszámhiánnyal. Elmondta, szeretnének új játékosokat igazolni, de az elvégzett munkával és az elért helyezéssel elégedettek lehetnek.

Az U16 és az U17 számára fontos feladat, hogy bent tartsák az akadémiát a kiemelt NB II-es bajnokságban. - A 16-osok eredményei várhatóak voltak, talán egy kicsit jobban is sikerülhettek volna, de sokszor onnan töltöttük fel a 17-esek létszámát, és sérülések is nehezítették a munkát. A tél első számú feladatának a 17-es együttes megerősítését tartom, itt létszámban és minőségben is változásokra van szükség. A csapat eredményeivel nem lehetünk elégedettek, de a bentmaradás szempontjából a két együttes közös eredményei számítanak - részletezte Halász László.

Az U19-es gárdával kapcsolatban arra hívta fel a figyelmet, hogy kevesebb 2000-es és több 2001-es születésű játékos alkotja a keretet, a hullámzó eredmények ellenére is komoly fejlődés mutatkozik a csapatnál. Adem Kapic sportigazgató kérésére a fiataloknak több lehetőségük lesz felkerülni a felnőtt csapathoz, ez pedig nemcsak a gyulai, hanem a szegedi divízióra is igaz.


Hozzászólások: