Általános 2018. 12. 30. vasárnap, 19:46
u13-14.jpg
A mezőny egyik meghatározó csapataként 12 győzelem mellett 2 döntetlennel és mindössze egy vereséggel végzett a második helyen U14-es együttesünk az NB II bajnokság dél-keleti csoportjában.

Új kihívások vártak a Szeged-Grosics Akadémia "A" csapatának erre a korosztályára ebben az évben, hiszen a nagypályás bajnokságban kellett helytállniuk Kiss János és Bali István tanítványainak. Mindez elég jól sikerült, hiszen három találkozót nem számítva döntően nagy különbségű, meggyőző sikereknek örülhettek a gárda tagjai. Az első négy találkozón háromszor is hat gólt szerzett a csapat, a SZEAC ellen pedig 17-et. Ezután következett a kiskundorozsmai rangadó, melyet a testvércsapat kiélezett küzdelemben nyert meg. A folytatásban újabb nagy különbségű, magabiztos sikerek születtek, a képet az Orosháza és a Szeged-Grosics Akadémia "B" elleni döntetlen árnyalja, igaz, mindkét találkozón közel állt a csapat a három pont megszerzéséhez. A legfontosabb azonban nem az volt, hogy milyen eredményeket érnek el a fiúk, hanem az, hogy mennyit fejlődnek. 

- A cél a korosztályos képzésnek megfelelően az volt, hogy a fiúk elsajátítsák a 4-3-3-as játékrendszer alapjait, fejlődjenek mind taktikai, technikai és mentális szempontból. A számszerű eredmények tekintetében két pontot hiányolok, de nem lehetünk elégedetlenek, mert a csapat ugyan egy-egy kisebb zökkenővel, de a várakozásokat felülmúlva teljesített - értékelt Kiss János vezetőedző. A szakember hangsúlyozta, kiemelten kezelték mind a csapatszintű-, mind az egyéni fejlesztéseket. A cél a folytatásban is az, hogy a fejlődés mellett közelebb kerüljenek az éllovashoz és megtartsák a kiharcolt pozíciót.

halasz-martin.jpegHalász Martin elégedett az ősszel

- Megtettünk mindent, amit tudtunk! A könnyebb meccsek mellett voltak igazi presztízscsaták is, például a Szeged és a Békéscsaba ellen, úgy érzem, ezeken is helyt álltunk. Tudjuk, hogy most még nem az eredmény a fontos, de azért nyilván számít, mit érünk el - értékelt Halász Martin, a csapat belső védője. Azt mondta, ő belülről egy egymásért küzdő társaságot látott a pályán, ezért elégedett az elért eredményekkel. Meglátása szerint a gárda jó csatárokkal bír, az pedig önmagért beszél, hogy ők kapták a legkevesebb gólt a mezőnyben, mindössze kilencet.

 

Nagy Dávid vezeti a góllövőlistát

Nagy Dávid nemhogy vezet a gólvadászok rangsorában, hanem egészen különleges teljesítményt nyújtva 15 mérkőzésen 45 találatig jutott. A kép még árnyaltabb, ha onnan közelítünk, hogy Dávid nem 15, hanem 11 találkozón vette be az ellenfelek kapuját, vagyis ha egy meccsen betalált, akkor közel 4 gólos átlagot produkált. Nem mellékesen: egymaga több gólig jutott, mint a bajnokság négy csapata. A szűk élbolyig menetelt az a Budai Dominik is, aki 19 alkalommal terhelte meg az ellenfelek kapuját. Említést érdemel Szilágyi Dávid 13, Halász Martin 9, Zsömbörgi Soma 6, és a fiatal Egri Imre 4 találata.

 


Hozzászólások: