Riport 2018. 12. 24. hétfő, 14:54
u15.jpg
Az őszi 15 forduló után 11 győzelemmel, 2 döntetlennel és 2 vereséggel a 2. helyen végzett a Szeged-Grosics Akadémia "A" együttese.

Egy nehéz év után az NB II dél-keleti csoportjában kellett újraszervezni az erőket, és bebizonyítani, hogy ez a generáció is képes jó teljesítményre és kiemelkedő eredményekre. A vezetés a játékosok megfelelő fejlődése mellett az 1-4. hely megszerzését tűzte ki célul.

- A kiemelt bajnokságban nem szerepelt jól a csapat, nem volt meg a kellő önbizalom és a motiváció, így nem jöttek az eredmények sem. Szülői ráhatásra ezért több játékos is váltott, ez pedig megnehezítette a helyzetünket. Fontos cél volt, hogy a fiúk kapjanak elég játéklehetőséget, csapatként és egyénileg is előrébb lépjenek, és hogy beérjünk a legjobb négy közé. A legnagyobb javulást a hozzáállásban kellett elérnünk - mondta Takács László vezetőedző.

A csapat mindenesetre biztatóan kezdte az idényt, hiszen két forduló után két győzelem állt a Szeged-Grosics Akadémia "A" neve mellett, ráadásul 27-0-ás gólkülönbséggel. A folytatásban már akadtak keményebb találkozók, a Gyulasport ellen nagy csatában nyertek a fiúk 5-3-ra, a Szeged-Grosics "B" ellen - bár mindkét alkalommal magas színvonalú csatát vívtak, nem sikerült pontot szerezni. Összességében sok nagy győzelem mellett több olyan kiélezett csatában is részt vett a társaság, melyek jól szolgálták a tapasztalatszerzést.

- A képességek alapján jobban is zárhattuk volna az őszt. Voltak meccsek, amikor jól látszott, hogy megvan a megfelelő hozzáállás, az akarat. Összességében jobb, bátrabb játékot produkáltak a fiúk. Próbáltuk előtérbe helyezni a támadó futballt, s bár sok helyzetet kihagytunk, mégis mi szereztük a legtöbb gólt, szám szerint 111-et. A védekezésünk nem úgy alakult, ahogy szerettem volna, ebből a csapatrészből hiányoztak a gyors emberek. Játékunk fontos eleme lenne a labdavesztés utáni letámadás, de így ezt visszafogottabban kellett csinálnunk - fogalmazott Takács László. A szakember kiemelte, reális volt az a cél, hogy a csapat az első négy hely valamelyikére érhet oda, ugyanakkor úgy vélte, ha erősödik a gárda, akkor merészebb elképzeléseket is meg lehet fogalmazni. 

u15-krisztin-dominik-808165.jpgKrisztin Dominik az ősz gólkirálya

Egészen döbbenetes az a 15 meccsen elért 41 találat, melyekkel Krisztin Dominik segítette csapata jó szereplését. A fiatal támadó teljesítményét mi sem érzékelteti jobban, minthogy a SZEAC, a Hódmezővásárhely, az OMTK, a DAFC, a Békéscsaba UFC és a SZEOL gárdája sem szerzett ennyi gólt, vagyis hat csapat nem volt képes annyi találatot "legyártani", mint amennyit ő egyedül.

Említést érdemel az is, hogy Dominik az eggyel idősebbek között, a kiemelt NB II-ben is pályára lépett, ezen két alkalom elég volt neki arra, hogy a Szekszárd elleni, 5-3-as győzelemből egy góllal is kivegye a részét.

Csapatunk több olyan gólvágót is a soraiban tud, akikre érdemes felhívni a figyelmet. Nagy Sándor 11, Megyeri Levente és Ottlakán János 10-10, Szász Ágoston pedig 9 találatot ért el.

 


Hozzászólások: