U16: a végére elfáradt, de bizonyított a gárda

u16.jpg
Nagyot hullámvasutazott ebben a félévben U16-os együttesünk, összességében azonban egyértelműen pozitív kép rajzolódik ki az elmúlt hónapok teljesítményét illetően. A 7. helyet nyolc győzelemmel, egy döntetlennel és hat vereséggel érte el a csapat.

Az első öt mérkőzés hol győzelmet, hol vereséget hozott, aztán következett az a sorozat, melyre méltán büszke mindenki. A Szeged-Grosics Akadémia „A” zsinórban hat mérkőzésen elért győzelmével a 16,17,19-es NB I-es és NB II-es bajnokságok leghosszabb aktív győzelmi sorozatát tudta felmutatni, más kérdés, hogy a befejezés nem alakult ilyen frappánsan, hiszen az utolsó négy találkozón mindössze egy pontot szereztek a fiúk.

- A legemlékezetesebb pillanat az ÚFC elleni 4-3-as győzelem volt, ahol mindenki az utolsó percig küzdött, és a 90. percben szerzett büntetővel nyertünk – emlékezett Bokros Bonifác, aki az U16 mellett az U17-es együttes találkozóin is szerepet kapott.

A csapat házi gólkirálya Jakó Dávid lett. - Szerintem a legjobb pillanatok azok voltak, amikor nyert a csapat, és amikor az öltözőben is nagyon jó volt a hangulat. Egyénileg akkor éreztem magam a legjobban, amikor tudtam vinni valami pluszt a játékba, legyen az gól, vagy gólpassz. A második félévben érzésem szerint az lenne a legfontosabb, hogy javuljon a pályán az összhang – mondta Jakó Dávid.

- Tisztában voltunk a képességeinkkel, a felsőházban szerettünk volna végezni, közel a dobogóhoz. Konkrét célokat nem tűztünk ki magunk elé. Fontosabbnak tartjuk a képzést, mint az eredmény hajszolását. Egyébként is a jó játékkal párosul az eredményesség – értékelt Kikity Márió vezetőedző.

A szakember hangsúlyozta, voltak mérkőzések melyeken jobban is teljesíthettek volna, de együtt minden nehézséget képesek lehetnek legyőzni. - Minden mérkőzés erősített bennünket, és tapasztaltabbak lehetünk. Sajnos a végén nagyon látszott a csapaton a pszichikai fáradság. De ha a kondíciót vesszük figyelembe, biztos vagyok abban, hogy mi voltunk a legjobbak a bajnokságban. Erőben, gyorsaságban és állóképességben nagyon sokat fejlődött a gárda. Szükség is van rá, mivel szeretünk az ellenfél térfelén presszingelni. A 3-5-2es taktikai formációt jól alkalmaztuk, voltak mérkőzések, mikor szenvedtünk, de összességében azt mondhatom, hogy jól haladunk a tanulási folyamattal – fogalmazott Kikity Márió.

Bokros Bonifác úgy látja, a jövőben kicsit bátrabban kell majd fellépnie a támadásokkal, egyben próbálja javítani a gyengébbik, vagyis a bal lábát. - Szerintem a mi csapatunk a bajnokság egyik legegységesebb csapata, és elég sok mérkőzésen megmutattuk, hogy ha szépen játszunk, nincs ellenfelünk a pályán, viszont az utolsó pár meccsen kezdtük elhanyagolni a passzos játékot, és az előre ívelt magas labdákkal kevés sikert értünk el, de az utolsó időszak gyengébb eredményei a fáradtságnak is köszönhetők. Remélem, januárban mindenki száz százalékos edzésmunkát végez, és tavasszal megszerezzük az idén elvesztegetett pontokat, mert a dobogóra sem vagyunk esélytelenek – mondta a védő.

.A csapat háza táján nagyobb játékosmozgás nem várható. Kikity Márió azt mondta, bízik benne, sikerül megerősíteni az U17-es gárdát, és akkor a fent játszó U16-osok visszatérhetnek. - Minden poszton van megfelelő mennyiségű és minőségű játékosunk. A nyári átigazolási időszakot fontosabbnak tartom, jobban is fogunk készülni rá, mert jövőre sokkal konkrétabb célokat tűzhetünk ki magunk elé, mindemellett keményen dolgozunk a további fejlődésért – mondta a vezetőedző.